Cape Blanc by Foot of Africa, 2022

Klimatsmart Bag-in-box inom det enormt populära varumärket Foot of Africa. Cape Blanc är en frisk, aromatisk och smakrik blandning av druvorna chenin blanc, chardonnay och sauvignon blanc. Varje druva bidrar till att ge vinet generösa och läskande toner av gröna och gula äpplen, vit stenfrukt, melon, vita vinbär, lime och nyklippta färska örter. Servera vinet svalt till lunchen eller middagen bestående av kyckling, fisk eller vegetariskt, eller varför inte till en bit ost eller som sällskapsvin.

Vinet är Fairtrade-certifierat vilket garanterar att det är producerat på ett för vingårdsarbetarna socialt hållbart sätt.

199 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Ett friskt, fruktigt och aromatiskt vin med toner av vit persika, gula äpplen, melon, och citrus samt färsk örter.

Varunummer på Systembolaget 2110
Alkoholhalt 13%
Storlek 3000 ml
Förslutning Tappkran
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung WO Western Cape, Sydafrika
Druvfördelning Chenin Blanc 70%, Sauvignon Blanc 15%, Chardonnay 15%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Fisk, kyckling, sallader, ost och buffémat.
Sockerhalt 0,3 g/100ml
Kolli 4

WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Se fler produkter från WO Western Cape

Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Se fler produkter från Kleine Zalze