Cavas de Weinert, 1994

Cavas de Weinert är ett av de mest välkända vinerna från Bodegas Weinert och produceras enbart under de bästa årgångarna. Vinet är gjort på en blandning av malbec, cabernet sauvignon och merlot och vinet får mogna i 3-4 år på stora ekfat som rymmer flera tusen liter. Nu släpps årgång 1994 som fått mogna vidare på flaska. 300 flaskor lanseras i Systembolagets små partier fredag den 2 november.

839 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Doft av mogna bär och torkad frukt med inslag av tobak och läder. Fyllig och elegant smak av blåbär, röda bär och torkad frukt med inslag av vanilj och charkuterier. Lång och sammetslen eftersmak.

Varunummer på Systembolaget 90363
Alkoholhalt 14%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung Mendoza, Cuyo, Argentina
Druvfördelning malbec 40%, cabernet sauvignon 40%, Merlot 20%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Rätter av kött, lamm och fågel
Kolli 6

Mendoza, Cuyo, Argentina

Mendoza ligger i västra Argentina, i höjd med Chiles huvudstad Santiago. Mendoza utgör hjärtat i vinlandet Argentina och står för 80% av vinproduktionen. De första druvorna planterades av de spanska erövrarna invid Andernas floder redan på 1500-talet där de fann ett idealiskt klimat med inga eller små mängder nederbörd och med stora temperaturskillnader mellan natt och dag. Bland de blå druvorna dominerar Malbec, Bonarda, Cabernet Sauvignon och Syrah och bland den vita Sauvignon Blanc, Torrontes och Chardonnay.

Se fler produkter från Mendoza

Bodegas Weinert

Argentinska Bodegas Weinert grundades 1975 då Bernardo Weinert, en brasiliansk affärsman med tyska rötter, köpte ett nergånget vineri i Lujan de Cuyo i Mendoza. Under ledning av vinmakaren Raúl de la Mota producerade vineriet den numera legendariska första årgången 1977. Weinert Malbec Estrella 1977 släpptes på nytt 20 år senare och blev då känt som ett av Sydamerikas bästa viner. Kännetecknet för vinerna från Bodega Weinert är att de får mogna på stora ekfat, från 2000 till 6000 liter. De får sedan mogna vidare på flaska innan de släpps till försäljning. De yngsta vinerna som släpps brukar vara runt 5 år men de släpper även små upplagor av äldre årgångar regelbundet.

Se fler produkter från Bodegas Weinert