Chablis Domaine de l’Enclos, 2016

För att vara en ”vanlig” Chablis håller denna riktigt hög kvalitet och kan bli en av toppspelarna i Chablis. Vi har fått in 600 flaskor av premiärårgången 2016.

209 kr

Smakbeskrivning

Frisk, fruktig doft av citrus och gröna äpplen. Frisk, fruktig smak av gröna äpplen, citrus, krusbär och ursprungstypisk mineralkaraktär.

Miljöarbete

Domaine de l’Enclos vingårdar odlas enligt ekologiska principer och certifiering pågår. Från årgång 2018 väntas samtliga viner vara ekologiskt certifierade.

Varunummer på Systembolaget 75504
Alkoholhalt 13%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung Chablis, Frankrike
Druvfördelning chardonnay 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Aperitif, fisk och skaldjur
Kolli 12

Chablis, Frankrike

Chablis ligger i floden Sereins dalgång och är indelad i fyra så kallade appellationsnivåer: Chablis Grand Cru, Chablis Premier Cru, Chablis och Petit Chablis. Läge och jordmån bestämmer vilken nivå som gäller för den enskilda vingården. Liksom de andra appellationerna i Chablis är den enda tillåtna druvan chardonnay som lokalt kallas beaunois.

Se fler produkter från Chablis

Domaine de l'Enclos

Domaine de l’Enclos är bröderna Romain och Damien Bouchards nya satsning i Chablis, men de har djupa rötter i området. Familjen Bouchard har haft egendomen Domaine Pascal Bouchard i sin ägo sedan 1979 då föräldrarna köpte dem från den André och Gabrielle Tremblay, brödernas morföräldrar. 2016 tog bröderna över 29 hektar vingårdar spridda över de fyra appellationerna i Chablis. Idag är 6 hektar ekologiskt certifierade och 23 hektar under omvandling. Gården som inhyser vineriet ligger i hjärtat av Chablis och var tidigare hem för munkarna i Pontigny-klostret. Med en stor respekt för naturen vill Romain och Damien under Domaine de l’Enclos producera viner med enkla, respektfulla och orubbliga metoder, i både vingården och i källaren. 2016 är den första årgången som släpps till försäljning.

Se fler produkter från Domaine de l'Enclos