District 7 Pinot Noir, 2018

Charmig och generös pinot noir som fått sitt namn av att druvorna är odlade i Monterey som är det sjunde av Kaliforniens sjutton druvdistrikt. Vinet smakar solmogna jordgubbar, vildhallon och körsbär, det har toner av vanilj och kaffe och en aptitlig kryddighet, samt fräschören från druvor som fått växa i svala vingårdar. Mjuka tanniner och lätt fatton gör att vinet passar till både lättare vegetariska rätter, smakrika fiskrätter och mustiga grytor eller grillat kött.

139 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Kryddig och fruktig doft av jordgubbar, hallon, vanilj och mörk choklad. Elegant och rik smak av jordgubbar, körsbär, nougat och vanilj. Mjuka tanniner, fin syra och en lång, elegant eftersmak.

Miljöarbete

Scheid Family Wines är en vinmakarfamilj som tar ansvar. De brinner för att skapa bästa möjliga vin och samtidigt vara goda förvaltare av jorden och stötta det lokala samhället. Deras toppmoderna vineri är skapat med hållbarhet i fokus. 100% av druvresterna komposteras och sprids ut i vingårdarna igen. 100% av vattnet från vinproduktionen renas och används i vingårdarna. Familjen Scheid har även byggt ett vindkraftverk vars elproduktion räcker till att driva vineriet och förse ytterligare 125 hus med el. Vingårdarna och vineriet är certifierade Certified Sustainable enligt California Sustainable Winegrowing Alliance (CSWA). Det är en organisation som tillhandahåller tredjepartsverifiering av en vingårds engagemang för hållbara vinodlingsmetoder i Kalifornien.

Varunummer på Systembolaget 6578
Alkoholhalt 13,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Rött vin, medelfylligt
Ursprung Monterey, Kalifornien, USA
Druvfördelning pinot noir 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Sockerhalt 0,7 g/100ml
Kolli 12

Monterey, Kalifornien, USA

Se fler produkter från Monterey

Scheid Family Wines

Redan 1972 såg Al Scheid den outnyttjade potentialen i Monterey County i en tid då vinregionen bara var i sin linda. Det som började som en ren druvodling där 100% av produktionen såldes till andra vingårdar har Al nu utvecklat till en respekterad vinproducent med flera välkända varumärken. Idag är Als två barn Scott och Heidi också med och drivande i produktionen tillsammans med ett team av vinmakare, men Al är fortfarande med och fattar de tongivande besluten. Scheid Family Wines portfölj innehåller fem unika varumärken, alla med en distinkt stil: Scheid Vineyards, District 7, Metz Road, VDR och Stokes’ Ghost.

Med 12 vingårdar bestående av drygt 1600 hektar längs en 110 km lång sträcka av Salinasdalen har Scheid ett brett urval av olika mikroklimat och jordmånar. Detta ger vinmakare Dave Nagengast fina förutsättningar att skapa viner av bästa kvalitet.

Pinot noir och chardonnay är druvor som trivs utmärkt i Montereys kustnära svala klimat med många soltimmar. Scheid Family Wines driver spännande projekt med buteljeringar i små volymer av i sanning unika viner gjorda på olika pinot noir-kloner. Alla dessa viner har sin egen karaktär präglad av sin unika plats i vingården. De här vinerna visar på ett fantastiskt sätt hur pinot noir-druvan anpassar sig och tar sig olika uttryck utifrån sin terroir.

Tack vare att familjen har vingårdar som sträcker sig långt ner i Salinas-dalen har de också förutsättningarna att framgångsrikt odla många andra druvsorter. Sauvignon Blanc, cabernet sauvignon, merlot och petite sirah är de som lyser starkast här.

Scheid Family Wines brinner för att skapa bästa möjliga vin och samtidigt vara goda förvaltare av jorden och stötta det lokala samhället. Det toppmoderna vineriet är skapat med hållbarhet i fokus. 100% av druvresterna komposteras och sprids ut i vingårdarna igen. 100% av vattnet från vinproduktionen renas och används i vingårdarna. De har även byggt ett vindkraftverk vars elproduktion räcker till att driva vingården och förse ytterligare 125 hus med el.

Se fler produkter från Scheid Family Wines