Errazuriz Aconcagua Costa Chardonnay, 2018

Från de böljande vingårdarna i Aconcagua Costa vid stillahavskusten i Chile kommer denna mycket friska och komplexa Chardonnay. 2018 var en av de svalaste årgångarna någonsin uppmätt i vingården och det strålande resultatet visar sig här. Vinet har en elegant energi, fräsch frukt i form av friska äpplen och mogen citrus samt en fyllig struktur. Dessutom med en unik genomgående mineralitet. Verkligen ett härligt vin! 2018 års Aconcagua Costa Chardonnay är helt enkelt en av de bästa vi provat någonsin. Dessutom ett mycket matvänligt vin som är redo att drickas redan nu, men klarar ytterligare tre till fyra års lagring fint. 2108 års årgång av Viña Errazuriz Aconcagua Costa Chardonnay har fått lysande recensioner i internationell vinpress: Vinous Antonio Galloni: 94 poäng, Tim Atkin: 94 poäng, Decanter: 93 poäng

199 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Intensiv doft av citrus, gröna äpplen och vit persika. Mycket frisk och rik smak av citrus, tropisk frukt, väl integrerade fattoner och en fin genomgående mineralitet.

Miljöarbete

Errázuriz blev bland de första vinerierna i Chile att få hållbarhetscertifiering från Vinos de Chile, en certifiering som ser till hela verksamhetens hållbarhet. Man arbetar bland annat aktivt med att hushålla med vatten genom droppbevattning och vatten från egen reservoar samt med att motverka erosion. Ikonvineriet använder sig enbart av gravitation för att förflytta druvor och viner under produktionen.

Varunummer på Systembolaget 95279
Alkoholhalt 13%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung Aconcagua, Chile
Druvfördelning chardonnay 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Fisk, skaldjur, rätter av ljust kött
Sockerhalt 0,1 g/100ml
Kolli 6

Aconcagua, Chile

Området Aconcagua är även känt för berget med samma namn vars topp når 6962 möh. Intilliggande dalar med sin närhet till havet ger ett mycket svalt klimat där morgondimma och en jämn svag bris på eftermiddagarna håller nere temperaturerna under varmare perioder. Fossilrik och sedimentär berggrund med ett tunt lager lerjord dominerar.

Se fler produkter från Aconcagua

Viña Errázuriz

Errázuriz grundades redan 1870 då Don Maximiano Errázuriz insåg vilken idealisk plats Aconcaguadalen var för vinodling med sina svala och regniga vintrar, heta och torra somrar samt fuktiga vindar från Stilla havet. Med de finaste kloner från Frankrike, hårt arbete och tålamod anlade Don Maximiano en vingård i världsklass. Eduardo Chadwick, släkting till Don Maximiano och femte generationen Errazuriz, har moderniserat egendomen och producerar idag viner av högsta kvalitet med fokus på elegans och komplexitet.

Se fler produkter från Viña Errázuriz