Errazuriz Aconcagua Costa Chardonnay, 2017

Från de böljande vingårdarna i Aconcagua Costa vid stillahavskusten i Chile kommer denna mycket friska och komplexa Chardonnay. 93 poäng från James Suckling,  ”Imponerande och svalodlat från Chile” skriver Sofia Ander på DinVinguide och Dina Viner nr 322 klassar den som ett FYND. 1800 flaskor släpps i Systembolagets små partier 8 mars.

189 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Intensiv doft av citronskal, vit persika och tropisk frukt. Mycket frisk och rik smak av citrus, tropisk frukt, fat och mineral.

Miljöarbete

Errázuriz blev bland de första vinerierna i Chile att få hållbarhetscertifiering från Vinos de Chile, en certifiering som ser till hela verksamhetens hållbarhet. Man arbetar bland annat aktivt med att hushålla med vatten genom droppbevattning och vatten från egen reservoar samt med att motverka erosion. Ikonvineriet använder sig enbart av gravitation för att förflytta druvor och viner under produktionen.

Varunummer på Systembolaget 99438
Alkoholhalt 13%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung Aconcagua, Chile
Druvfördelning chardonnay 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Fisk, skaldjur, rätter av ljust kött
Sockerhalt 0,1 g/100ml
Kolli 6

Aconcagua, Chile

Området Aconcagua är även känt för berget med samma namn vars topp når 6962 möh. Intilliggande dalar med sin närhet till havet ger ett mycket svalt klimat där morgondimma och en jämn svag bris på eftermiddagarna håller nere temperaturerna under varmare perioder. Fossilrik och sedimentär berggrund med ett tunt lager lerjord dominerar.

Se fler produkter från Aconcagua

Viña Errázuriz

Errázuriz grundades redan 1870 då Don Maximiano Errázuriz insåg vilken idealisk plats Aconcaguadalen var för vinodling med sina svala och regniga vintrar, heta och torra somrar samt fuktiga vindar från Stilla havet. Med de finaste kloner från Frankrike, hårt arbete och tålamod anlade Don Maximiano en vingård i världsklass. Eduardo Chadwick, släkting till Don Maximiano och femte generationen Errazuriz, har moderniserat egendomen och producerar idag viner av högsta kvalitet med fokus på elegans och komplexitet.

Se fler produkter från Viña Errázuriz