Errázuriz Estate Series Cabernet Sauvignon Rosé, 2020

Torrt rosévin i en elegant och örtig stil på halvflaska från Errazuriz. Toner av sommarhallon, rabarber, vit persika, örter och mineral. Utmärkt att dricka året runt som aperitif, till fiskgrytan eller kycklingen.

49 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Ljust rosa. Ungdomlig och fräsch doft av hallon, vit persika, rabarber, örter och mineral. Torr och frisk och en eftersmak av röda bär och örter.

Miljöarbete

Errázuriz blev bland de första vinerierna i Chile att få hållbarhetscertifiering från Vinos de Chile, en certifiering som ser till hela verksamhetens hållbarhet. Man arbetar bland annat aktivt med att hushålla med vatten genom droppbevattning och vatten från egen reservoar samt med att motverka erosion. Ikonvineriet använder sig enbart av gravitation för att förflytta druvor och viner under produktionen.

Varunummer på Systembolaget 2970
Alkoholhalt 12%
Storlek 375 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Rosévin
Ursprung Valle Central, Chile
Druvfördelning Cabernet Sauvignon 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Aperitif, plockmat, sallad, fisk eller kyckling
Sockerhalt <0,3 g/100ml
Kolli 12

Valle Central, Chile

Central Valley (Valle Central) står för ca 75% av Chiles vinproduktion. Regionen är belägen söder om Santiago och innehåller några av Chiles bekantaste vindistrikt.

Se fler produkter från Valle Central

Viña Errázuriz

Errázuriz grundades redan 1870 då Don Maximiano Errázuriz insåg vilken idealisk plats Aconcaguadalen var för vinodling med sina svala och regniga vintrar, heta och torra somrar samt fuktiga vindar från Stilla havet. Med de finaste kloner från Frankrike, hårt arbete och tålamod anlade Don Maximiano en vingård i världsklass. Eduardo Chadwick, släkting till Don Maximiano och femte generationen Errazuriz, har moderniserat egendomen och producerar idag viner av högsta kvalitet med fokus på elegans och komplexitet.

Se fler produkter från Viña Errázuriz