Errazuriz Estate Series Cabernet Sauvignon, 2017

En ursprungstypisk, fyllig och smakrik Cabernet Sauvignon från Errazuriz, med smak av körsbär och kryddor och med en välbalanserad fatkaraktär. Hyllad av journalisterna! ”Superfynd!” – Dina Viner PE nr 11 2017. Fynd! ”Yppigt vinbärssaftig, både druv- och ursprungstypisk doft. Saftig, generös, varmvuxen smak i välgjord, grillvänlig stil” – Allt om vin 16 Maj 2017

99 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Ett ursprungstypiskt, fylligt och smakrikt rödvin med smak av körsbär och kryddor med en välbalanserad fatkaraktär.

Miljöarbete

Errázuriz blev bland de första vinerierna i Chile att få hållbarhetscertifiering från Vinos de Chile, en certifiering som ser till hela verksamhetens hållbarhet. Man arbetar bland annat aktivt med att hushålla med vatten genom droppbevattning och vatten från egen reservoar samt med att motverka erosion. Ikonvineriet använder sig enbart av gravitation för att förflytta druvor och viner under produktionen.

Varunummer på Systembolaget 2205
Alkoholhalt 13,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung Maipo Valley, Chile
Druvfördelning Cabernet Sauvignon 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Grillade kötträtter och hårda ostar
Sockerhalt <0,3 g/100ml
Kolli 12

Maipo Valley, Chile

Maipo Valley dalen har ett Medelhavsklimat med varma somrar med mycket lite regn. Temperaturskillnaden mellan dag och natt kan vara upp till 20 grader vilket är positivt för odling av vindruvor.

Se fler produkter från Maipo Valley

Viña Errázuriz

Errázuriz grundades redan 1870 då Don Maximiano Errázuriz insåg vilken idealisk plats Aconcaguadalen var för vinodling med sina svala och regniga vintrar, heta och torra somrar samt fuktiga vindar från Stilla havet. Med de finaste kloner från Frankrike, hårt arbete och tålamod anlade Don Maximiano en vingård i världsklass. Eduardo Chadwick, släkting till Don Maximiano och femte generationen Errazuriz, har moderniserat egendomen och producerar idag viner av högsta kvalitet med fokus på elegans och komplexitet.

Se fler produkter från Viña Errázuriz