Errázuriz Late Harvest Sauvignon Blanc, 2019

Sent skördad sauvignon blanc ger ett sött men friskt vin som passar fantastiskt bra till söta desserter bland annat crème brûlée. Tack vare sin friska syra är detta vin också riktigt bra till desserter som också har ett syrligt inslag som till exempel rabarberpaj, vaniljglass med färska hallon eller jordgubbar, eller en citronmarängpaj. Errázuriz Late Harvest Sauvignon Blanc av årgång 2016 serverades på Nobelmiddagen 2017 till en frostig blåbärsbavaroise, blåbärsglass med citrontimjan, limegelé, limecurd och limemaränger.

109 kr

Tillfälligt slut

Smakbeskrivning

Söt och frisk smak av papaya, mogna aprikoser, citrus, honung, mandel och valnöt. Lång eftersmak.

Miljöarbete

Errázuriz blev bland de första vinerierna i Chile att få hållbarhetscertifiering från Vinos de Chile, en certifiering som ser till hela verksamhetens hållbarhet. Man arbetar bland annat aktivt med att hushålla med vatten genom droppbevattning och vatten från egen reservoar samt med att motverka erosion. Ikonvineriet använder sig enbart av gravitation för att förflytta druvor och viner under produktionen.

Varunummer på Systembolaget 75039
Alkoholhalt 12%
Storlek 375 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Sött vin
Ursprung Casablanca Valley, Aconcagua, Chile
Druvfördelning sauvignon blanc 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Crème Brûlée, desserter på frukt och bär, foie gras
Sockerhalt 10 g/100ml
Kolli 12

Casablanca Valley, Aconcagua, Chile

I Casablanca Valley, lite drygt 75 km nordväst om Santiago, planterades de första vinplantorna i mitten av 1980-talet. Detta inledde ett nytt och mycket viktigt kapitel i Chiles vinproduktionshistoria. Med sina lägre temperaturer tack vare Atlantens svala vindar får man fram friska och fruktiga viner. Den kylande morgondimman är idealisk för Sauvignon Blanc, Chardonnay och Pinot Noir. Sand och lera dominerar jordmånen.

Se fler produkter från Casablanca Valley

Viña Errázuriz

Errázuriz grundades redan 1870 då Don Maximiano Errázuriz insåg vilken idealisk plats Aconcaguadalen var för vinodling med sina svala och regniga vintrar, heta och torra somrar samt fuktiga vindar från Stilla havet. Med de finaste kloner från Frankrike, hårt arbete och tålamod anlade Don Maximiano en vingård i världsklass. Eduardo Chadwick, släkting till Don Maximiano och femte generationen Errazuriz, har moderniserat egendomen och producerar idag viner av högsta kvalitet med fokus på elegans och komplexitet.

Se fler produkter från Viña Errázuriz