Errázuriz MAX Chardonnay, 2020

Med svala vindar från havet och mängder av sol blir förhållanden i princip perfekta för att odla Chardonnay i Casablanca-dalen. MAX Chardonnay bjuder på massor av frukt men med bibehållen syra. Vinet har jästs och lagrats på fransk ek i ca 10 månader. Årgång 2020 får 92 poäng av James Suckling.

159 kr

Smakbeskrivning

Doft av apelsin, citrus, röda äpplen, ananas och mango. Smaken är rik av citrusfrukt, äpple, mogen stenfrukt och mineral. Inslag av kryddor och fräsch syra i den långa finishen.

Miljöarbete

Errázuriz blev bland de första vinerierna i Chile att få hållbarhetscertifiering från Vinos de Chile, en certifiering som ser till hela verksamhetens hållbarhet. Man arbetar bland annat aktivt med att hushålla med vatten genom droppbevattning och vatten från egen reservoar samt med att motverka erosion. Ikonvineriet använder sig enbart av gravitation för att förflytta druvor och viner under produktionen.

Varunummer på Systembolaget 72513
Alkoholhalt 14%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung Casablanca Valley, Aconcagua, Chile
Druvfördelning chardonnay 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Lättare rätter på ljust kött eller smakrika fiskrätter
Kolli 6

Casablanca Valley, Aconcagua, Chile

I Casablanca Valley, lite drygt 75 km nordväst om Santiago, planterades de första vinplantorna i mitten av 1980-talet. Detta inledde ett nytt och mycket viktigt kapitel i Chiles vinproduktionshistoria. Med sina lägre temperaturer tack vare Atlantens svala vindar får man fram friska och fruktiga viner. Den kylande morgondimman är idealisk för Sauvignon Blanc, Chardonnay och Pinot Noir. Sand och lera dominerar jordmånen.

Se fler produkter från Casablanca Valley

Viña Errázuriz

Errázuriz grundades redan 1870 då Don Maximiano Errázuriz insåg vilken idealisk plats Aconcaguadalen var för vinodling med sina svala och regniga vintrar, heta och torra somrar samt fuktiga vindar från Stilla havet. Med de finaste kloner från Frankrike, hårt arbete och tålamod anlade Don Maximiano en vingård i världsklass. Eduardo Chadwick, släkting till Don Maximiano och femte generationen Errazuriz, har moderniserat egendomen och producerar idag viner av högsta kvalitet med fokus på elegans och komplexitet.

Se fler produkter från Viña Errázuriz