Foot of Africa Chenin Blanc BiB, 2020

”Superfynd” enligt Dina Viner Professional 2020-29.

Foot of Africas välkända och otroligt populära Chenin Blanc i klimatsmart bag-in-box. Få boxviner har så konsekvent fått så goda rekommendationer under årens lopp, och nya årgången 2020 är inget undantag. Nu har Foot of Africa Chenin Blanc fått ett snyggt uppdaterat utseende.

199 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Ljust gul färg. Fruktig doft med inslag av äpplen, citrus, krusbär och örter. Smaken är fruktig, smakrik och frisk med inslag av gröna äpplen, kiwi, lime och krusbär. Lång och fräsch eftersmak.

Varunummer på Systembolaget 27003
Alkoholhalt 13%
Storlek 3000 ml
Förslutning Annan förslutning
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung WO Western Cape, Sydafrika
Druvfördelning chenin blanc 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Rätter av fisk- och skaldjur
Kolli 4

WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Se fler produkter från WO Western Cape

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte skulle han bara producera viner av högsta klass utan Kleine Zalze skulle bli en mat och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. För dig som vill röra på dig mellan all mat och dryck rekommenderar vi den angränsande golfbanan, en av tre stycken i världen som ligger integrerad i en arbetande vingård. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Här finns det något för alla.

Se fler produkter från Kleine Zalze