Foot of Africa Chenin Blanc BiB, 2021

”Återigen en ytterst stabil årgång från en av Sydafrikas klassiska producenter.” Boxtoppen, september 2021 

Finns i samtliga Systembolagets butiker.

Foot of Africas storsäljande och prisvärda Chenin Blanc i den signalgröna, klimatsmarta bag-in-boxen är svår att missa på hyllan i butiken. Och tur är det för få boxviner har så konsekvent fått så goda rekommendationer under årens lopp. Nu har den nya årgången 2021 landat i Systembolagets butiker. Det här är piggt, fruktigt och smakrikt och passar utmärkt till kyckling, fisk, buffé eller som sällskapsvin. Tryggt att veta är också att både transporten och förpackningen är klimatkompenserad.

199 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Ljust gul färg. Fruktig doft med inslag av äpplen, citrus, krusbär och örter. Smaken är fruktig, smakrik och frisk med inslag av gröna äpplen, kiwi, lime och krusbär. Lång och fräsch eftersmak.

Varunummer på Systembolaget 27003
Alkoholhalt 13%
Storlek 3000 ml
Förslutning Annan förslutning
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung WO Western Cape, Sydafrika
Druvfördelning chenin blanc 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Rätter av fisk- och skaldjur
Kolli 4

WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Se fler produkter från WO Western Cape

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte ville han ”bara” producera viner av högsta klass, han ville också göra sin gård Kleine Zalze till en mat- och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner inom ett stort spektrum. Från vardagsvinet Foot of Africa, till premiumvinerna Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Kleine Zalze gör viner för alla plånböcker, gemensamt för hela sortimentet är genomgående hög kvalitet och skicklighet i vinmakning.

Se fler produkter från Kleine Zalze