Foot of Africa Chenin Blanc BiB, 2022

”Ny fyndårgång från Sydafrika” ”Utmärkt vardagsvin till fisk och skaldjur.” Borås Tidning, oktober 2022

Foot of Africa Chenin Blanc, 3 liter Bag in Box  finns i samtliga Systembolagets butiker.

Foot of Africas storsäljande och prisvärda Chenin Blanc i den signalgröna, klimatsmarta bag-in-boxen är svår att missa på hyllan i butiken. Och tur är det för få boxviner har så konsekvent fått så goda rekommendationer under årens lopp. Den nya årgången 2022 är inget undantag och vinkritikern Bengt I Johansson, Borås Tidning skriver ”Foot of Africa har alltid varit en vit fyndbox och det gäller även den här årgången.” Piggt, friskt och fruktigt med toner av gröna äpplen, örter, kiwi och lime. Passar utmärkt till kyckling, fisk, ljust kött, krämig pasta eller som sällskapsvin. Bra att veta för dig som konsument är också att både transporten och förpackningen är klimatkompenserad.

219 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Ljust gul färg. Fruktig doft med inslag av äpplen, citrus, krusbär och örter. Smaken är fruktig, smakrik och frisk med inslag av gröna äpplen, örter, kiwi och lime. Lång, frisk eftersmak.

Varunummer på Systembolaget 27003
Alkoholhalt 13%
Storlek 3000 ml
Förslutning Annan förslutning
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung WO Western Cape, Sydafrika
Druvfördelning chenin blanc 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Rätter av fisk- och skaldjur
Kolli 4

WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Se fler produkter från WO Western Cape

Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Se fler produkter från Kleine Zalze