Foot of Africa Chenin Blanc, 2022

Prisvärt” – Allt om Vin, oktober 2022

NYHET! Foot of Africa Chenin Blanc på flaska har just blivit ännu bättre! Med årgång 2022 är vinet nu ekologiskt. Foot of Africa Chenin Blanc är en storsäljare av en anledning. Vinet rymmer massvis med frukt och tonerna av äpple, kiwi, melon och citrus passar både när du vill dricka vinet som det är på egen hand och när du dukar fram maten. Pasta med örter eller smakrika såser, kyckling, fisk eller vegetariskt, det här är ett väldigt matvänligt vin. Och som sagt, nu även ekologiskt! Bengt-Göran Kronstam skriver i Smålandsposten (november, 2022 ) ”mycket smak för en ringa peng, välgjort och omedelbart.” Producenten Kleine Zalze är erkända för sina viner av druvan Chenin Blanc och här bevisar de återigen att de vet hur man gör gott och prisvärt vin.

79 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Ljust gul färg. Intensiv och fruktig doft med inslag av päron, citrus, kiwi och örter. Smaken är fruktig, smakrik och frisk med inslag av gröna äpplen, kiwi, lime och ört. Lång och fräsch eftersmak.

Varunummer på Systembolaget 27004
Alkoholhalt 13%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt, lätt & friskt
Ursprung WO Western Cape, Sydafrika
Druvfördelning Chenin Blanc 100%
Ekologiskt Ja
Vegan Nej
Passar till Aperitif eller till rätter av fisk- och skaldjur
Kolli 12

WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Se fler produkter från WO Western Cape

Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Se fler produkter från Kleine Zalze