Foot of Africa Chenin Blanc, 2020

Superfynd! enligt Dina Viner nr 19, 2020

Foot of Africa är en riktig storsäljare av en anledning. Med sin rättframma och fruktiga stil passar den till så mycket, både vardag och fest. Producenten Kleine Zalze är erkända för sina viner av druvan Chenin Blanc och här bevisar de återigen att de vet hur man gör gott vin.

79 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Ljust gul färg. Intensiv och fruktig doft med inslag av päron, citrus, kiwi och örter. Smaken är fruktig, smakrik och frisk med inslag av gröna äpplen, kiwi, lime och ört. Lång och fräsch eftersmak.

Varunummer på Systembolaget 27004
Alkoholhalt 13%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt, lätt & friskt
Ursprung WO Western Cape, Sydafrika
Druvfördelning Chenin Blanc 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Aperitif eller till rätter av fisk- och skaldjur
Kolli 12

WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Se fler produkter från WO Western Cape

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte ville han ”bara” producera viner av högsta klass, han ville också göra sin gård Kleine Zalze till en mat- och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner inom ett stort spektrum. Från vardagsvinet Foot of Africa, till premiumvinerna Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Kleine Zalze gör viner för alla plånböcker, gemensamt för hela sortimentet är genomgående hög kvalitet och skicklighet i vinmakning.

Se fler produkter från Kleine Zalze