Foot of Africa Grand Reserve, 2021

Etiskt certifierat och bra miljöval! Foot of Africa Grand Reserve är ett Fairtrade-certifierat aromatiskt och friskt, vitt vin i klimatsmart bag-in-box. Vinet har frisk smak av gröna äpplen, kiwi, krusbär och citrus.

Certifieringen garanterar att det här är ett vin som är framställt på ett bra sätt. För varje såld liter går en premie till projekt som gagnar den sociala miljön såsom utbildning och aktiviteter för barn, såväl som till lokala miljöförbättrande projekt. Visste du förresten att transporten från Sydafrika går med båt som är betydligt miljövänligare än lastbil. Dessutom klimatkompenserar vi den miljöpåverkan som ändå uppstår, både från tillverkningen av förpackningen och av transporten. Ett bra miljöval ur flera aspekter!

 

249 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Fruktig och aromatisk doft av gröna äpplen, svartvinbärsblad och tropisk frukt. Fruktig, elegant och aromatisk smak av äpple, kiwi, citrus och citruszest.

Varunummer på Systembolaget 2661
Alkoholhalt 13%
Storlek 3000 ml
Förslutning Tappkran
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung WO Western Cape, Sydafrika
Druvfördelning chenin blanc, chardonnay, sauvignon blanc
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Aperitif eller till rätter av fisk- och skaldjur
Kolli 4

WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Se fler produkter från WO Western Cape

Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Se fler produkter från Kleine Zalze