Foot of Africa Grand Reserve, 2020

”Ett riktigt fynd” enligt Dina Viner Professional nr 2020-29.

Nu i ny vacker design! Etiskt certifierat och bra miljöval! Foot of Africa Grand Reserve är ett Fairtrade-certifierat aromatiskt och friskt, vitt vin i klimatsmart bag-in-box. Vinet har frisk smak av gröna äpplen, kiwi, krusbär och citrus.

Certifieringen garanterar att det här är ett vin som är framställt på ett bra sätt. För varje såld liter går en premie till projekt som gagnar den sociala miljön såsom utbildning och aktiviteter för barn, såväl som till lokala miljöförbättrande projekt. Visste du förresten att transporten från Sydafrika går med båt som är betydligt miljövänligare än lastbil. Dessutom klimatkompenserar vi den miljöpåverkan som ändå uppstår, både från tillverkningen av förpackningen och av transporten. Ett bra miljöval ur flera aspekter!

 

239 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Fruktig och aromatisk doft av gröna äpplen, svartvinbärsblad och tropisk frukt. Fruktig, elegant och aromatisk smak av äpple, kiwi, citrus och citruszest.

Varunummer på Systembolaget 2661
Alkoholhalt 13%
Storlek 3000 ml
Förslutning Tappkran
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung WO Western Cape, Sydafrika
Druvfördelning chenin blanc, chardonnay, sauvignon blanc
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Aperitif eller till rätter av fisk- och skaldjur
Kolli 4

WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Se fler produkter från WO Western Cape

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte ville han ”bara” producera viner av högsta klass, han ville också göra sin gård Kleine Zalze till en mat- och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner inom ett stort spektrum. Från vardagsvinet Foot of Africa, till premiumvinerna Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Kleine Zalze gör viner för alla plånböcker, gemensamt för hela sortimentet är genomgående hög kvalitet och skicklighet i vinmakning.

Se fler produkter från Kleine Zalze