Foot of Africa Shiraz, 2019

I gott sällskap! Klassisk favorit nu i ny, fin design! ”FYND!” Dina Viner, november 2020. ”Prisvärd”, Allt om Vin, nr 2 2021.
Ursprungstypisk och charmerande sydafrikansk shiraz med massor av druvtypicitet. Björnbär, plommon och mörk choklad möter torkade örter och kryddor i den fylliga smaken. Helheten binds ihop av silkiga tanniner. Vinet passar självklart utmärkt till kött av alla de slag, gärna grillat, men också riktigt bra till dina smakrika vegetariska grytor och gratänger. Boxtoppen skriver ”Återigen en stabil och stilsäker årgång av denna shiraz.”

229 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Fruktig och kryddig doft med inslag av mörka bär, plommon, choklad, bacon och örter. Smaken är mycket fruktig med inslag av mörka bär, örter och choklad. Mjuka och silkiga tanniner bygger helheten.

Varunummer på Systembolaget 2001
Alkoholhalt 13,5 %
Storlek 3000 ml
Förslutning Tappkran
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung WO Western Cape, Sydafrika
Druvfördelning syrah 95%, viognier 5%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Smakrika rätter av vegetariskt, nöt eller lammkött, gärna med grillade eller rökta ingredienser. Lagrade hårdostar.
Sockerhalt 1,3 g/100ml
Kolli 4

WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Se fler produkter från WO Western Cape

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte skulle han bara producera viner av högsta klass utan Kleine Zalze skulle bli en mat och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. För dig som vill röra på dig mellan all mat och dryck rekommenderar vi den angränsande golfbanan, en av tre stycken i världen som ligger integrerad i en arbetande vingård. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Här finns det något för alla.

Se fler produkter från Kleine Zalze