Gött Rött by Per Andersson, 2021

Ny årgång av Per Anderssons Gött Rött. Lika gött, lika rött!

Det sägs att människans sug efter rödvin var så stort att hon utvecklade händer, annars hade vi fortfarande haft fenor. Detta är naturligtvis påhittat med anor från 1300-talet. Men jag blev till på en vingård, min farfar var en av Maldivernas största vinodlare. Han var en otroligt kraftig karl och den 12:e Mars 1964 (kl 14:37) fastnade han med tungan i ett våffeljärn efter en vadslagning. Efter detta utvecklade han en sjätte och en sjunde grundsmak mot normala fem. Han blev ett smakfenomen och kunde känna helt nya dofter och smaker som ingen tidigare känt!! Arkadspel, deklaration, ekolod – inga dofter var för honom främmande. Hans tunggener har sedermera gått i arv via hångel. Så som en hyllning till min farfar, livet och smaklökarna har jag tagit fram detta rödvin, för både vardag och fest, eller tvärtom. Se vad du själv kan utröna för smaker. Det finns inga fel, bara rödvin! Som min farfar alltid skrek – Skål på förhand!

 

99 kr

Smakbeskrivning

Frisk och fyllig smak av körsbär, hallon och plommon. Vidare känner man ton av örter, mandel, nougat och choklad samt en liten ton av knölval.

Varunummer på Systembolaget 56690
Alkoholhalt 14
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Rött vin, medelfylligt
Ursprung Abruzzerna, Italien
Druvfördelning montepulciano 100%
Ekologiskt Ja
Vegan Nej
Passar till Pasta bolognese, rätter av grönsaker, svamp och ost, pizza, kyckling- och färsrätter och sällskap.
Sockerhalt 0,7 g/100ml
Kolli 12

Abruzzerna, Italien

Abruzzerna (Abruzzo) är en vacker bergsregion, med Apenninerna i väst och Adriatiska havet i öst. Området erbjuder mikroklimat och jordmåner som är perfekta för vinodling. Regionen är Italiens femte största vinregion.

Se fler produkter från Abruzzerna