Gran Marius Reserva Selection, 2017

Nyhet · Äntligen kan vi lansera det spanska vinhuset Bodegas Piqueras röda vin Gran Marius Reserva Selection, 2017 i Sverige. Ett mustigt, smakrikt och djuprött vin som innehåller all den kraft man kan förvänta sig och lite till av druvorna monastrell, garnacha tintorera, tempranillo och syrah. Vinet kommer från vinregionen Almansa, en region som är het, torr och karg. Ändå har man odlat vin här sedan 1500-talet. De druvor som inte låtit sig kuvas av de ogästvänliga förhållandena har istället utvecklat en närmast magisk kraft. Servera gärna det här vinet till burgare av nöt eller vegetarisk ingrediens, till lamm, fläsk eller smakrika korvar. Äter du hellre vegetariskt passar Gran Marius riktigt fint till rätter med grillade, smakrika grönsaker gärna kryddade med mycket örter eller smält eller grillad ost. Gran Marius Reserva Selection har stor och omslutande doft av björnbär och mogna jordgubbar, salvia, rosmarin och en ton av vanilj. Den fylliga smaken har toner av bjönbär, röda bär, örter, vanilj och choklad. Tanninerna är väl integrerade i den fylliga frukten och eftersmaken är angenämt lång.

109 kr

Tillfälligt slut

Smakbeskrivning

Doft av björnbär, mogna jordgubbar, salvia, rosmarin, vanilj. Fyllig kropp med ton av bjönbär, röda bär, örter, vanilj och choklad. Tanninerna är väl integrerade och eftersmaken är lång.

Varunummer på Systembolaget 56261
Alkoholhalt 14,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung Almansa, Spanien
Druvfördelning Monastrell, Garnacha Tintorera, Tempranillo, Syrah
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Kolli 6

Almansa, Spanien

DO Almansa omfattar cirka 10 000 hektar och ligger på 700 – 1 000 meters höjd över havet mellan Valencia och Alicante. Under medeltiden utgjorde området en frontlinje mellan kristna och morer. Många minnesmärken finns kvar från den tiden.

Jordmånen är rik på kalk och klimatet är kontinentalt med kalla vintrar och långa heta somrar. Tillsammans med den låga årliga nederbörden är förhållandena mycket gynnsamma för generellt låga skördeuttag och hög kvalitet.

Se fler produkter från Almansa

Bodegas Piqueras

Familjeägda Bodegas Piqueras i Almansa, beläget mellan Valencia och Alicante, grundades 1915 och förfogar över 650 hektar där främst druvsorterna monastrell, tempranillo och garnacha odlas. Vineriet har den modernaste tekniken och produktionen är främst inriktad på export till 35 länder.

Se fler produkter från Bodegas Piqueras