Hunter’s Offshoot Pet Nat, 2021

Nyhet · Pet Nat eller Pétillant Naturel som förkortningen står för, är ett ungt, friskt, bubblande vin gjort för att drickas väl kylt och när du är sugen på något nytt, piggt och fruktigt. Hunter’s version av pet nat är sprittande friskt och en ger dig en explosion av krusbär, lime, svartvinbär, vit stenfrukt och passion. Drick det här som sällskapsvin, eller i väntan på maten, smaklökarna kommer definitivt att vakna till liv.  Gott också att servera istället för annat mousserande alternativ till skaldjur, eller varför inte till riktigt smakrik mat som asiatiskt kryddade rätter eller tacos i valfritt utförande. Pet Nat är ett vin som buteljerats innan det jäst färdigt varför en viss jästfällning finns kvar i buteljen. Jästfällningen faller till botten efter några timmar när flaskan stått eller legat still. Observera att flaskan skall vara väl kyld innan du öppnar den, annars finns risk att vinet bubblar över.

159 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Frisk syra och lätta bubblor med pigga smaker av krusbär, lime, svartvinbär och tropisk frukt.

Varunummer på Systembolaget 92776
Alkoholhalt 13
Storlek 750 ml
Förslutning Kronkapsyl
Produktkategori Mousserande vin, lätt & friskt
Ursprung Wairau Valley, Marlborough, Nya Zeeland
Druvfördelning sauvignon blanc 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Aperitif, smakrik asiatisk eller mexikansk mat, skaldjur
Sockerhalt 0,9 g/100ml
Kolli 12

Wairau Valley, Marlborough, Nya Zeeland

I många avseenden är Wairau Valley hem för den moderna Nya Zeeland vinindustri och är det största vindistriktet i fråga om produktion och vinodlingsareal. Wairau Valley är den nordligaste av de tre vinodlingsregionerna i Marlborough. De varma, långa dagarna och de svala nätterna här leder till långsam mognad av druvorna och ger en intensiv frukt och naturligt hög syra i vinerna.

Se fler produkter från Wairau Valley

Hunter's Wines

Hunter’s Wines var en av de första små familjeägda vingårdarna i Marlborough. Ernie Hunter grundlade sin första vingård 1979 och var då en av de första att plantera sauvignon blanc i området. När han 1986 blev inbjuden till en internationell vinmässa i London slogs vinvärlden med häpnad då Hunter’s fatlagrade sauvignon blanc utsågs till bästa vin alla kategorier av både domare och publiken. Det var första gången som ett vin från Nya Zeeland fick den typen av erkännande. Från den dagen blev Ernie Hunter något av en inofficiell vinambassadör för Nya Zeeland.

Några år tidigare, 1980 hade han träffat sin blivande fru Jane, också hon vinodlare. Hon växte upp i South Australia och kom till Nya Zeeland för att utbilda sig inom vinodling. Ernie och Jane gifte sig 1984 och när Ernie dog i en bilolycka 1987 tog Jane över ansvaret för vingårdens produktion. Hon är fortfarande den som driver Hunter’s och hon har framför allt fortsatt arbetet med att bygga Marlboroughs världsrykte som vinregion. Både hennes arbete och gårdens viner har genom åren fått mängder av utmärkelser och internationella erkännanden. 1993 tilldelades Jane Order of the British Empire, en orden som personer som gjort särkilt förtjänstfulla insatser inom sitt område föräras.

Hunter’s odlar en mängd olika druvsorter och gör ett brett spektrum av viner; från de unga, fruktiga vinerna som avses att drickas unga, till de mer komplexa, lagringsbara vinerna som kan utvecklas fantastiskt med tid i källaren. Och som Jane Hunter själv säger: När ditt eget namn står på etiketten blir vinets kvalitet en mycket personlig angelägenhet.

Än idag är Hunter’s Wines helt och hållet familjeägt och väldigt mycket en familjeangelägenhet. Janes svåger Mac – Janes syster Libbys man, är idag General manager på gården, och Libby och Macs son James är chefsvinmakare. James, som föddes i Australien, utbildade sig både på Nya Zeeland och utomlands innan han tog över ansvaret för vinmakningen på familjegården. Sonen Edward är efter att ha tagit affärsexamen sedan 2015 assisterande General manager.

Idag odlar Hunter’s en mängd olika druvsorter och producerar ett brett spektrum av viner; från de unga, fruktiga vinerna som avses att drickas unga, till de mer komplexa, lagringsbara vinerna som kan utvecklas fantastiskt med tid i källaren.

På Winemarket är vi otroligt stolta över att ha fått förtroendet att representera Hunter’s på den svenska marknaden.

Se fler produkter från Hunter's Wines