Hunter’s Pinot Noir, 2019

Nyhet · Välbalanserad och snygg med generös frukt. Från en varm årgång som levererar fantastisk kvalitet kommer Hunter’s Pinot Noir 2019. Vinet erbjuder generösa toner av mogna plommon, skogsbär och friska körsbär. Frukten samspelar med kryddor från fatlagringen, mjuka tanniner och en lätt rökig, mineralisk finish. Matvänligt och gott!

159 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Doft av plommon, körsbär, björnbär och tranbär samt kryddnejlika, vanilj och mörk choklad. Smaken är fräsch och fyllig av plommon, körsbär och lingon. Frukten ackompanjeras av toner av vanilj, muskot och undervegetation. Tanninerna är mjuka och finishen full av fräschör.

Varunummer på Systembolaget 78550
Alkoholhalt 13,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Rött vin, medelfylligt
Ursprung Marlborough, Nya Zeeland
Druvfördelning pinot noir 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Ja
Passar till Grillad kyckling, pasta, biff Rydberg, ljust kött, långkok av vilt, vegetariska grytor, eller till sällskap.
Sockerhalt 0,1 g/100ml
Kolli 12

Marlborough, Nya Zeeland

Nya Zeelands största och kanske mest kända distrikt är Marlborough, beläget på sydöns nordöstra del. Klimatet är svalt och området skyddas från kalla sydliga vindar av bergskedjan Kaikoura Range. Distriktets mest planterade druvsort är sauvignon blanc.

Se fler produkter från Marlborough

Hunter's Wines

Hunter’s Wines var en av de första små familjeägda vingårdarna i Marlborough. Ernie Hunter grundlade sin första vingård 1979 och var då en av de första att plantera sauvignon blanc i området. När han 1986 blev inbjuden till en internationell vinmässa i London slogs vinvärlden med häpnad då Hunter’s fatlagrade sauvignon blanc utsågs till bästa vin alla kategorier av både domare och publiken. Det var första gången som ett vin från Nya Zeeland fick den typen av erkännande. Från den dagen blev Ernie Hunter något av en inofficiell vinambassadör för Nya Zeeland.

Några år tidigare, 1980 hade han träffat sin blivande fru Jane, också hon vinodlare. Hon växte upp i South Australia och kom till Nya Zeeland för att utbilda sig inom vinodling. Ernie och Jane gifte sig 1984 och när Ernie dog i en bilolycka 1987 tog Jane över ansvaret för vingårdens produktion. Hon är fortfarande den som driver Hunter’s och hon har framför allt fortsatt arbetet med att bygga Marlboroughs världsrykte som vinregion. Både hennes arbete och gårdens viner har genom åren fått mängder av utmärkelser och internationella erkännanden. 1993 tilldelades Jane Order of the British Empire, en orden som personer som gjort särkilt förtjänstfulla insatser inom sitt område föräras.

Hunter’s odlar en mängd olika druvsorter och gör ett brett spektrum av viner; från de unga, fruktiga vinerna som avses att drickas unga, till de mer komplexa, lagringsbara vinerna som kan utvecklas fantastiskt med tid i källaren. Och som Jane Hunter själv säger: När ditt eget namn står på etiketten blir vinets kvalitet en mycket personlig angelägenhet.

Än idag är Hunter’s Wines helt och hållet familjeägt och väldigt mycket en familjeangelägenhet. Janes svåger Mac – Janes syster Libbys man, är idag General manager på gården, och Libby och Macs son James är chefsvinmakare. James, som föddes i Australien, utbildade sig både på Nya Zeeland och utomlands innan han tog över ansvaret för vinmakningen på familjegården. Sonen Edward är efter att ha tagit affärsexamen sedan 2015 assisterande General manager.

Idag odlar Hunter’s en mängd olika druvsorter och producerar ett brett spektrum av viner; från de unga, fruktiga vinerna som avses att drickas unga, till de mer komplexa, lagringsbara vinerna som kan utvecklas fantastiskt med tid i källaren.

På Winemarket är vi otroligt stolta över att ha fått förtroendet att representera Hunter’s på den svenska marknaden.

Se fler produkter från Hunter's Wines