King Estate Signature Pinot Noir, 2014

Elegant Pinot Noir där druvorna tas från olika vingårdar och jäses separat för att sedan blandas. På så sätt får man fram exakt den karaktär man vill ha och resultatet är ett balanserat vin som är lika gott att dricka för sig själv som till mat.

199 kr

Smakbeskrivning

Ren smak av mörka bär, läder, choklad, tobak och plommon. Lång eftersmak.

Miljöarbete

På King arbetar man genomgående enligt hållbara metoder, både i och utanför vingårdarna. Man använder inga kemiska bekämpningsmedel och man har ett väl utvecklat komposteringsystem för att berika jorden. På egendomen används solenergi för att minska miljöpåverkan och man driver flera program för att främja det lokala djur- och växtlivet.

Varunummer på Systembolaget 72128
Alkoholhalt 13,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Rött vin, medelfylligt
Ursprung Oregon, USA
Druvfördelning pinot noir 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Lamm, ljust kött, fågel, vilt och ostar
Kolli 12

Oregon, USA

Oregon ligger i nordvästra hörnet av USA och här dominerar druvan Pinot Noir med drygt 60 % av den odlade ytan men man hittar även druvorna Pinot Gris, Chardonnay, Riesling och Cabernet Sauvignon här. Regionen har ett lite svalare klimat där Pinot Noir trivs utmärkt och man producerar viner i världsklass. Oregon har tre större vindistrikt; Willamette Valley, Umpqua Valley och Rouge Valley.

Se fler produkter från Oregon

King Estate

King Estate grundades utanför Eugene, Oregon 1991 då Ed King fann en bit mark med näringsrik jord som tidigare använts till att odla hö till boskap. Idag rankas King som en av Oregons topproducenter av både Pinot Gris och Pinot Noir. Här brinner man även för miljön och arbetar enligt hållbara principer på sina totalt drygt 400 ha. På egendomen odlar man en mängd olika frukt och grönsaker som används på vingårdens egna restaurang och man producerar även egen honung.

Se fler produkter från King Estate