Kleine Zalze Cellar Selection Fairtrade Red Blend, 2021

Ett fruktigt och smakrikt vin i klassisk stil från Kleine Zalze där Sydafrikas nära släktskap med franska vinmakartraditioner märks tydligt. Huvudinslaget utgörs av cabernet sauvignon som ger toner av svarta vinbär och peppar. Dessutom bidrar shiraz och några procent sangiovese samt ekfatslagring med toner av plommon, björnbär, mörk choklad, ört och vanilj. Vinet är Fairtrade-certifierat, vilket gör vinet till ett bra val också ur ett etiskt perspektiv. Certifieringen garanterar att vinet har producerats av en vingård där vingårdsarbetarna har bra arbetsvillkor och att arbetsgivaren jobbar för ständiga förbättringar av de anställdas sociala miljö.

109 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Svarta vinbär, björnbär och plommon samsas med karaktärsgivande toner av mörk choklad, peppar, örter och vanilj. Tanninerna ger fint grepp och struktur och en aptitlig genomgående syra ger vinets helhet fräschör.

Varunummer på Systembolaget 2269
Alkoholhalt 15%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung Coastal Region, Sydafrika
Druvfördelning cabernet sauvignon 60%, shiraz 28%, sangiovese 12%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Kött, vilt, grytor och ost.
Sockerhalt 0,5 g/100ml
Kolli 12

Coastal Region, Sydafrika

Coastal Region är en del av den större provinsen Western Cape. Om det står Coastal Region har druvorna vuxit inom de mindre regioner inom provinsen där de bästa förutsättningarna för druvodling finns. Exempel på sådana underregioner är Paarl och Stellenbosch. Totalt finns det 8 stycken underregioner, men det finns även hela 17 stycken ”wards” som är den mest specifika odlingsplatsen inom det sydafrikanska appellationssystemet.

Se fler produkter från Coastal Region

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte ville han ”bara” producera viner av högsta klass, han ville också göra sin gård Kleine Zalze till en mat- och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner inom ett stort spektrum. Från vardagsvinet Foot of Africa, till premiumvinerna Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Kleine Zalze gör viner för alla plånböcker, gemensamt för hela sortimentet är genomgående hög kvalitet och skicklighet i vinmakning.

Se fler produkter från Kleine Zalze