Kleine Zalze Cellar Selection Merlot, 2017

Fruktig och smakrik Merlot i en elegant och matvänlig stil. I typisk Kleine Zalze-stil har vinet en fin struktur och komplexitet i kombination med intensiva smaker.

69 kr

Smakbeskrivning

Medelfyllig, frisk och fruktig smak av röda och mörka bär, inslag av kryddor och en rund avslutning.

Varunummer på Systembolaget 75006
Alkoholhalt 14%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Rött vin, medelfylligt
Ursprung Coastal Region, Sydafrika
Druvfördelning merlot 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Grillade kötträtter, vegetariskt och hårda ostar.
Sockerhalt 0,3 g/100ml
Kolli 12

Coastal Region, Sydafrika

Coastal Region är en del av den större provinsen Western Cape. Om det står Coastal Region har druvorna vuxit inom de mindre regioner inom provinsen där de bästa förutsättningarna för druvodling finns. Exempel på sådana underregioner är Paarl och Stellenbosch. Totalt finns det 8 stycken underregioner, men det finns även hela 17 stycken ”wards” som är den mest specifika odlingsplatsen inom det sydafrikanska appellationssystemet.

Se fler produkter från Coastal Region

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte skulle han bara producera viner av högsta klass utan Kleine Zalze skulle bli en mat och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. För dig som vill röra på dig mellan all mat och dryck rekommenderar vi den angränsande golfbanan, en av tre stycken i världen som ligger integrerad i en arbetande vingård. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Här finns det något för alla.

Se fler produkter från Kleine Zalze