Kleine Zalze Cellar Selection Fairtrade White Blend, 2021

Kvalitetssäkra Kleine Zalze ger oss ännu ett fruktigt, välbalanserat och fräscht vitt vin gjort på huvudsakligen chenin blanc. Chardonnay, sauvignon blanc och en liten skvätt viognier adderar till karaktären och resultatet är ett aromatiskt och matvänligt vitt vin med fin fräschör. Det här vinet är också Fairtrade-certifierat, vilket garanterar att vinet du dricker är bra också ur ett etiskt perspektiv. Certifieringen garanterar att vingårdens arbetare har schyssta arbetsvillkor och en arbetsgivare som jobbar för ständiga förbättringar av de anställdas sociala miljö.

99 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Fruktig och frisk smak av stenfrukt, äpple, melon, lime och färska örter.

Varunummer på Systembolaget 20035
Alkoholhalt 13,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung WO Western Cape, Sydafrika
Druvfördelning chenin blanc 58%, chardonnay 24%, sauvignon blanc 15%, viognier 3%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Ett mycket matvänligt vin som passar till allt från apéritifen, pasta, fisk och kyckling, skaldjurssallad eller grönsakspaj.
Sockerhalt 0,4 g/100ml
Kolli 12

WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Se fler produkter från WO Western Cape

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte ville han ”bara” producera viner av högsta klass, han ville också göra sin gård Kleine Zalze till en mat- och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner inom ett stort spektrum. Från vardagsvinet Foot of Africa, till premiumvinerna Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Kleine Zalze gör viner för alla plånböcker, gemensamt för hela sortimentet är genomgående hög kvalitet och skicklighet i vinmakning.

Se fler produkter från Kleine Zalze