Kleine Zalze Cellar Selection Fairtrade White Blend, 2020

Nyhet · Kvalitetssäkra Kleine Zalze ger oss ännu ett fruktigt, välbalanserat och fräscht vitt vin gjort på huvudsakligen chenin blanc. Chardonnay, sauvignon blanc och en liten skvätt viognier adderar till karaktären och resultatet är ett aromatiskt och matvänligt vitt vin med fin fräschör. Det här vinet är också Fairtrade-certifierat, en viktig faktor för dig som vill veta att vinet du dricker är ett bra vin också ur ett etiskt perspektiv. Certifieringen garanterar att det här är ett vin som har producerats av en vingård där vingårdsarbetarna har schyssta arbetsvillkor och en arbetsgivare som jobbar för ständiga förbättringar av de anställdas sociala miljö.

99 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Fruktigt frisk smak av mogen stenfrukt, äpple, melon, lime och färska och torkade örter.

Varunummer på Systembolaget 20035
Alkoholhalt 13,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung WO Western Cape, Sydafrika
Druvfördelning chenin blanc 58%, chardonnay 24%, sauvignon blanc 15%, viognier 3%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Fisk och kyckling, pasta, skaldjurs- eller grönsakspaj, eller som aperitif.
Sockerhalt 0,4 g/100ml
Kolli 12

WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Se fler produkter från WO Western Cape

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte skulle han bara producera viner av högsta klass utan Kleine Zalze skulle bli en mat och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. För dig som vill röra på dig mellan all mat och dryck rekommenderar vi den angränsande golfbanan, en av tre stycken i världen som ligger integrerad i en arbetande vingård. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Här finns det något för alla.

Se fler produkter från Kleine Zalze