Kleine Zalze Family Reserve Cabernet Sauvignon, 2015

Family Reserve är Kleine Zalzes flaggskepsviner och druvorna till detta vin tas från två särskilt utvalda vingårdslägen för högsta möjliga kvalitet. Vinet får mogna på nya ekfat och görs enbart vid exceptionella årgångar. Årgång 2015 har bland annat fått Guld från Veritas och Mundus Vini. Fredag 18 januari släpps 600 flaskor av årgång 2015 i Systembolagets små partier.

279 kr

Tillfälligt slut

Smakbeskrivning

Intensiv doft av svarta och röda vinbär och kryddor. Smaken är rik och välbalanserad med inslag av mörka bär, vanilj och ekfat. Elegant och lång avslutning.

Varunummer på Systembolaget 99163
Alkoholhalt 14,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung Stellenbosch, Sydafrika
Druvfördelning cabernet sauvignon 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Nötkött, lamm, vilt och ostar
Kolli 6

Stellenbosch, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.

Se fler produkter från Stellenbosch

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte skulle han bara producera viner av högsta klass utan Kleine Zalze skulle bli en mat och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. För dig som vill röra på dig mellan all mat och dryck rekommenderar vi den angränsande golfbanan, en av tre stycken i världen som ligger integrerad i en arbetande vingård. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Här finns det något för alla.

Se fler produkter från Kleine Zalze