Kleine Zalze Family Reserve Cabernet Sauvignon, 2017

Nyhet · En ny prisbelönt årgång av Kleine Zalze Family Reserve Cabernet Sauvignon lanseras av Systembolaget i det Tillfälliga sortimentet. Den här gången är det årgång 2017 som når hyllorna och 600 flaskor kommer att finnas tillgängligt. Family Reserve är Kleine Zalzes prestigelinje och vinerna görs i begränsad mängd.  Druvorna tas från två utvalda vingårdslägen kända för att kunna resultera i enastående och lagringsbar vinkvalitet. Vinet produceras bara vid riktigt bra årgångar. Växtsäsongen 2017 inleddes torrt och varmt men bjöd senare på svalare dagar och därmed en gynnsamt långsam mognadsprocess för druvorna. 70% av vinet lagras på nya ekfat, 30 % på gamla under 18 månader innan vinet blandas och buteljeras. PLATTER’S – 5 star————–TIM ATKIN – 93 points MUNDUS VINI INTERNATIONAL WINE AWARDS 2021 – Gold INTERNATIONAL WINE CHALLENGE 2021 – Bronze

289 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Intensiv doft av svarta och röda vinbär, plommon, örter och en mineralisk sälta. Smaken är koncentrerad men också återhållen vilket vittnar om att detta vin innehar en mycket god lagringspotential. Smaken innehåller björnbär, svarta vinbär, plommon, mint, mineral och ört, vanilj och ceder. Tanninerna är tydliga och strukturerade och av aptitretande karaktär. Elegant och distinkt finish. Ett kraftfullt vin i den klassiska skolan.

Varunummer på Systembolaget 95765
Alkoholhalt 14,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung Stellenbosch, Sydafrika
Druvfördelning cabernet sauvignon 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Nötkött, lamm, vilt och ostar
Sockerhalt 0,25 g/100ml
Kolli 6

Stellenbosch, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.

Se fler produkter från Stellenbosch

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte ville han ”bara” producera viner av högsta klass, han ville också göra sin gård Kleine Zalze till en mat- och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner inom ett stort spektrum. Från vardagsvinet Foot of Africa, till premiumvinerna Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Kleine Zalze gör viner för alla plånböcker, gemensamt för hela sortimentet är genomgående hög kvalitet och skicklighet i vinmakning.

Se fler produkter från Kleine Zalze