Kleine Zalze Family Reserve Chenin Blanc, 2017

Kleine Zalze är kända för sina Chenin Blanc-viner och Family Reserve är deras prestige-serie. Det här är en kraftfull men samtidigt mycket elegant fatlagrad chenin blanc med druvans typiska generösa sydafrikanska frukttoner hanterad av en skicklig vinmakare. Ett mycket matvänligt vin som inte kommer att göra någon som öppnar en flaska besviken! Family Reserve-vinerna har rönt mycket uppmärksamhet runt om i världen och får mängder av medaljer och utmärkelser årgång efter årgång. Ett axplock av de priser nuvarande årgång 2017 har förärats med är

4 ½ stjärna i Platters guide

Guld,  Michelangelo International Wine & Spirits Award 2019

Guld, IWSC och Sommelier Wine Awards

Silver, Veritas Wine Awards 2019.

Silver, Mundus Vini

259 kr

Smakbeskrivning

Intensiv doft av lime, äpplen och melon. Elegant och komplex smak med inslag av citrus, örter och välintegrerat fat. Lång och frisk eftersmak.

Miljöarbete

Kleine Zalze arbetar enligt IPW, Integrated Production of Wine, en sydafrikansk standard som garanterar hållbar vinodling och produktion. De har även upprättat en så kallad ”green trust” som innefattar olika miljöprogram på egendomarna för vinodling och även golfbanan DeZalze. Utöver detta stödjer de lokala välgörenhetsorganisationer som arbetar för samhällsförbättring.

Varunummer på Systembolaget 76719
Alkoholhalt 13,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika
Druvfördelning chenin blanc 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Fisk och skaldjursrätter
Kolli 6

Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.

Se fler produkter från Stellenbosch

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte ville han ”bara” producera viner av högsta klass, han ville också göra sin gård Kleine Zalze till en mat- och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner inom ett stort spektrum. Från vardagsvinet Foot of Africa, till premiumvinerna Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Kleine Zalze gör viner för alla plånböcker, gemensamt för hela sortimentet är genomgående hög kvalitet och skicklighet i vinmakning.

Se fler produkter från Kleine Zalze