Kleine Zalze Vineyard Selection Cabernet Sauvignon Barrel Matured, 2018

Ett strukturerat vin av cabernet sauvignon med integrerade ekfatstoner i en återhållen men kraftfull stil. Till det här vinet tar Kleine Zalze druvor endast från de bästa vingårdarna runt Stellenbosch. Årgång 2017 tog hem Guld i Concours Mondial de Bruxelles 2019.

159 kr

Smakbeskrivning

Frisk och elegant doft av mörka körsbär och plommon. Rik smak av svarta vinbär, körsbär och kaffe med toner av ekfat. Lång eftersmak.

Miljöarbete

Kleine Zalze arbetar enligt IPW, Integrated Production of Wine, en sydafrikansk standard som garanterar hållbar vinodling och produktion. De har även upprättat en så kallad ”green trust” som innefattar olika miljöprogram på egendomarna för vinodling och även golfbanan DeZalze. Utöver detta stödjer de lokala välgörenhetsorganisationer som arbetar för samhällsförbättring.

Varunummer på Systembolaget 12019
Alkoholhalt 14,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Rött vin, medelfylligt
Ursprung Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika
Druvfördelning cabernet sauvignon 85%, merlot 10%, petit verdot 5%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Smakrika, gärna grillade rätter av mörkt kött
Sockerhalt 0,3 g/100ml
Kolli 12

Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.

Se fler produkter från Stellenbosch

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte ville han ”bara” producera viner av högsta klass, han ville också göra sin gård Kleine Zalze till en mat- och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner inom ett stort spektrum. Från vardagsvinet Foot of Africa, till premiumvinerna Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Kleine Zalze gör viner för alla plånböcker, gemensamt för hela sortimentet är genomgående hög kvalitet och skicklighet i vinmakning.

Se fler produkter från Kleine Zalze