Kleine Zalze Vineyard Selection Chardonnay, 375 ml, 2021

Ännu ett vin av mycket hög kvalitet och prisvärdhet från mästarna Kleine Zalze. Här visar sig chardonnay från sin allra bästa sida! Vinet har både den matvänliga fylligheten som vi älskar och som ger vinet oändligt många matmatchningsmöjligheter, samt en stor dos fräschör och elegant frukt. Det här vinet finns också tillgängligt i helflaska.

79 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Frisk smak av gröna och gula äpplen, ananas, citron, örter, mineral och nötter.

Varunummer på Systembolaget 20039
Alkoholhalt 13%
Storlek 375 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung Coastal Region, Sydafrika
Druvfördelning chardonnay 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Stekt eller grillad fisk, gratinerade kräftor, kyckling, pasta med smakrika såser eller ljust kött, smakrika vegetariska rätter gärna med stekta eller grillade inslag.
Sockerhalt 0,3 g/100ml
Kolli 24

Coastal Region, Sydafrika

Coastal Region är en del av den större provinsen Western Cape. Om det står Coastal Region har druvorna vuxit inom de mindre regioner inom provinsen där de bästa förutsättningarna för druvodling finns. Exempel på sådana underregioner är Paarl och Stellenbosch. Totalt finns det 8 stycken underregioner, men det finns även hela 17 stycken ”wards” som är den mest specifika odlingsplatsen inom det sydafrikanska appellationssystemet.

Se fler produkter från Coastal Region

Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Se fler produkter från Kleine Zalze