Kleine Zalze Vineyard Selection Chardonnay, 375 ml, 2021

Nyhet · Ännu ett vin av mycket hög kvalitet och prisvärdhet från mästarna Kleine Zalze. Här visar sig chardonnay från sin allra bästa sida! Vinet har både den matvänliga fylligheten som vi älskar och som ger vinet oändligt många matmatchningsmöjligheter, samt en stor dos fräschör och elegant frukt. Det här vinet finns också tillgängligt i helflaska.

79 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Frisk smak av gröna och gula äpplen, ananas, citron, örter, mineral och nötter.

Varunummer på Systembolaget 20039
Alkoholhalt 13%
Storlek 375 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung Coastal Region, Sydafrika
Druvfördelning chardonnay 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Stekt eller grillad fisk, gratinerade kräftor, kyckling, pasta med smakrika såser eller ljust kött, smakrika vegetariska rätter gärna med stekta eller grillade inslag.
Sockerhalt 0,3 g/100ml
Kolli 24

Coastal Region, Sydafrika

Coastal Region är en del av den större provinsen Western Cape. Om det står Coastal Region har druvorna vuxit inom de mindre regioner inom provinsen där de bästa förutsättningarna för druvodling finns. Exempel på sådana underregioner är Paarl och Stellenbosch. Totalt finns det 8 stycken underregioner, men det finns även hela 17 stycken ”wards” som är den mest specifika odlingsplatsen inom det sydafrikanska appellationssystemet.

Se fler produkter från Coastal Region

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte ville han ”bara” producera viner av högsta klass, han ville också göra sin gård Kleine Zalze till en mat- och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner inom ett stort spektrum. Från vardagsvinet Foot of Africa, till premiumvinerna Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Kleine Zalze gör viner för alla plånböcker, gemensamt för hela sortimentet är genomgående hög kvalitet och skicklighet i vinmakning.

Se fler produkter från Kleine Zalze