Kleine Zalze Vineyard Selection Chenin Blanc Barrel Fermented, 2018

Ekfatslagrad Chenin Blanc från Kleine Zalze. 2017 års årgång vann Guld på International Wine Awards 2018 och årgång 2018 fick 4,5 stjärnor i Platter’s Wine Guide 2019. Druvorna till detta vin kommer från upp till 40 år gamla och noga utvalda bush vines.

119 kr

Smakbeskrivning

Doft av tropisk frukt och subtila ektoner. Frisk och fruktig smak av persika, citrus, mineral och ek.

Varunummer på Systembolaget 74931
Alkoholhalt 13,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika
Druvfördelning chenin blanc 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Fisk, skaldjur och rätter av ljust kött.
Kolli 12

Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.

Se fler produkter från Stellenbosch

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte ville han ”bara” producera viner av högsta klass, han ville också göra sin gård Kleine Zalze till en mat- och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner inom ett stort spektrum. Från vardagsvinet Foot of Africa, till premiumvinerna Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Kleine Zalze gör viner för alla plånböcker, gemensamt för hela sortimentet är genomgående hög kvalitet och skicklighet i vinmakning.

Se fler produkter från Kleine Zalze