Kleine Zalze Vineyard Selection Grenache, 2017

Premiär för första årgången av Vineyard Selection Grenache från Kleine Zalze! Druvorna kommer från en gammal single vineyard i Darling. Vinet är friskt, bärigt och elegant och kan med fördel serveras lätt kylt.

149 kr

Smakbeskrivning

Ljus rubinröd färg. Fruktig och frisk doft av röda bär. Frisk och ren smak av jordgubbar, björnbär med viss kryddighet och mjuka tanniner. Lång och balanserad eftersmak

Miljöarbete

Kleine Zalze arbetar enligt IPW, Integrated Production of Wine, en sydafrikansk standard som garanterar hållbar vinodling och produktion. De har även upprättat en så kallad ”green trust” som innefattar olika miljöprogram på egendomarna för vinodling och även golfbanan DeZalze. Utöver detta stödjer de lokala välgörenhetsorganisationer som arbetar för samhällsförbättring.

Varunummer på Systembolaget 73254
Alkoholhalt 13%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Rött vin, medelfylligt, lätt
Ursprung Coastal Region, Sydafrika
Druvfördelning Grenache 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Ljust kött, fågel, vegetariskt, pasta och pizza
Kolli 12

Coastal Region, Sydafrika

Coastal Region är en del av den större provinsen Western Cape. Om det står Coastal Region har druvorna vuxit inom de mindre regioner inom provinsen där de bästa förutsättningarna för druvodling finns. Exempel på sådana underregioner är Paarl och Stellenbosch. Totalt finns det 8 stycken underregioner, men det finns även hela 17 stycken ”wards” som är den mest specifika odlingsplatsen inom det sydafrikanska appellationssystemet.

Se fler produkter från Coastal Region

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte ville han ”bara” producera viner av högsta klass, han ville också göra sin gård Kleine Zalze till en mat- och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner inom ett stort spektrum. Från vardagsvinet Foot of Africa, till premiumvinerna Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Kleine Zalze gör viner för alla plånböcker, gemensamt för hela sortimentet är genomgående hög kvalitet och skicklighet i vinmakning.

Se fler produkter från Kleine Zalze