Kleine Zalze Pinotage, 2019

Nyhet · Sydafrikas stolhet pinotage här i vinmakarna på Kleine Zalzes skickliga händer. Det här är en klassisk och ändå modern pinotage. Druvans typiska mörka fylliga frukt kombinerad med en stor fräschör och tydlig mineralitet gör detta till ett riktigt bra matvin. Servera vinet svalt till pizza eller en smakrik pasta, eller vid rumstemperatur till färsrätter, stekt eller grillad mat, eller ost.

149 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Fruktig doft och smak med toner av blåbär, plommon, svart vinbär, ört, choklad, mineralisk sälta och stor fräschör.

Varunummer på Systembolaget 2847
Alkoholhalt 14,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Rött vin, medelfylligt
Ursprung WO Western Cape, Sydafrika
Druvfördelning pinotage 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Grillade grönsaker, smakrik kyckling, smakrika rätter av färs eller korv.
Sockerhalt 0,35 g/100ml
Kolli 12

WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Se fler produkter från WO Western Cape

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte ville han ”bara” producera viner av högsta klass, han ville också göra sin gård Kleine Zalze till en mat- och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner inom ett stort spektrum. Från vardagsvinet Foot of Africa, till premiumvinerna Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Kleine Zalze gör viner för alla plånböcker, gemensamt för hela sortimentet är genomgående hög kvalitet och skicklighet i vinmakning.

Se fler produkter från Kleine Zalze