Kleine Zalze Pinotage, 2021

Sydafrikas egen druva och stolhet pinotage här i Kleine Zalzes version. Dagens viner av pinotage – och som här i händerna på en skicklig vinmakare, är fräscht rödfruktiga och har harmoniska tanniner. Det här är ett utmärkt matvin tack vare strukturen och kryddigheten från fatlagringen. Vinet har toner av plommon, björnbär och blåbär, torkade örter, rostat kaffe och vanilj. Drick till en nygrillad hamburgare eller andra färsrätter, stekta eller grillade grönsaker, eller till höstens rätter med svamp och vilt. Vinet kan också med fördel serveras lätt kylt och passar då utmärkt till pizza eller pasta med mycket smak. Vinet är Fairtrade-certifierat.

 

 

 

149 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Fruktig doft och smak med toner av blåbär, plommon, svart vinbär, ört, choklad, mineralisk sälta och stor fräschör.

Varunummer på Systembolaget 2847
Alkoholhalt 14,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Rött vin, medelfylligt
Ursprung WO Western Cape, Sydafrika
Druvfördelning pinotage 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Grillade grönsaker, smakrik kyckling, smakrika rätter av färs eller korv.
Sockerhalt 0,35 g/100ml
Kolli 12

WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Se fler produkter från WO Western Cape

Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Se fler produkter från Kleine Zalze