Kleine Zalze Vineyard Selection Shiraz Mourvèdre Viognier, 2017

Spännande blandning på Shiraz, Mourvédre och Viognier från Kleine Zalze. Gjord i en stil som blivit väldigt populär på kort tid. Kryddig, fruktig och fyllig.

49 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Fruktig, kryddig och något rökig doft med inslag av björnbär. Rik och något rökig smak med fatkaraktär och drag av rosmarin, björnbär, plommon, tobak och lakrits.

Miljöarbete

Kleine Zalze arbetar enligt IPW, Integrated Production of Wine, en sydafrikansk standard som garanterar hållbar vinodling och produktion. De har även upprättat en så kallad ”green trust” som innefattar olika miljöprogram på egendomarna för vinodling och även golfbanan DeZalze. Utöver detta stödjer de lokala välgörenhetsorganisationer som arbetar för samhällsförbättring.

Varunummer på Systembolaget 2034
Alkoholhalt 14,5%
Storlek 375 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung WO Western Cape, Sydafrika
Druvfördelning syrah 80%, mourvèdre 15%, viognier 5%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Grillade rätter av lamm eller nötkött
Sockerhalt <0,3 g/100ml
Kolli 24

WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Se fler produkter från WO Western Cape

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte skulle han bara producera viner av högsta klass utan Kleine Zalze skulle bli en mat och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. För dig som vill röra på dig mellan all mat och dryck rekommenderar vi den angränsande golfbanan, en av tre stycken i världen som ligger integrerad i en arbetande vingård. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Här finns det något för alla.

Se fler produkter från Kleine Zalze