Kleine Zalze Vintage Brut, 2013

Årgångscuvée från Kleine Zalze, tillverkad enligt den klassiska champagnemetoden. Vinet har fått vila 48 månader på jästfällning innan buteljering. Citrusfriskt med toner av äpple, bröd och nötter, och med en elegant mousse. Restsocker är 4 g/l.

229 kr

Smakbeskrivning

Doft av citrus och nybakat bröd. Frisk och fruktig smak med inslag av citrus, äpple, biscotti och mineral. Fin mousse och lång, elegant eftersmak.

Varunummer på Systembolaget 75251
Alkoholhalt 11,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Champagnekork
Produktkategori Mousserande vin
Ursprung Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika
Druvfördelning chardonnay 60%, pinot noir 40%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Kolli 6

Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.

Se fler produkter från Stellenbosch

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte skulle han bara producera viner av högsta klass utan Kleine Zalze skulle bli en mat och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. För dig som vill röra på dig mellan all mat och dryck rekommenderar vi den angränsande golfbanan, en av tre stycken i världen som ligger integrerad i en arbetande vingård. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Här finns det något för alla.

Se fler produkter från Kleine Zalze