Kleine Zalze Vintage Brut, 2015

GULD i Vinordic Challenge 2021!

Förstklassig årgångscuvée från Kleine Zalze, tillverkad enligt den klassiska champagnemetoden. Vinet har fått vila inte mindre än 60 månader på sin jästfällning vilket har bidragit till att göra det här till ett riktigt högkvalitativt mousserande vin. Smaken är komplex och frisk med toner av röda äpplen, mogen citrus, brioche, nötter och mineral med en elegant mousse. Restsocker är 5 g/l. Ett utmärkt val till välkomstskålen såväl som till måltiden.

239 kr

Smakbeskrivning

Komplex och frisk smak med toner av röda äpplen, mogen citrus, brioche, nötter och mineral, en elegant mousse och en lång balanserad finish.

Varunummer på Systembolaget 75251
Alkoholhalt 11,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Champagnekork
Produktkategori Mousserande vin
Ursprung Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika
Druvfördelning chardonnay 60%, pinot noir 40%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Kolli 6

Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.

Se fler produkter från Stellenbosch

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte ville han ”bara” producera viner av högsta klass, han ville också göra sin gård Kleine Zalze till en mat- och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner inom ett stort spektrum. Från vardagsvinet Foot of Africa, till premiumvinerna Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Kleine Zalze gör viner för alla plånböcker, gemensamt för hela sortimentet är genomgående hög kvalitet och skicklighet i vinmakning.

Se fler produkter från Kleine Zalze