Kleine Zalze Vintner’s Selection Rosé, 2020

Friskt, strukturerat och bärigt rosévin från Kleine Zalze! Chenin blanc med en touch av cabernet sauvignon ger både fruktiga toner och stor fräschör och längd som gör denna rosé till ett utmärkt vin att servera både till mat eller som sällskapsdryck.

89 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Bärig doft av mogna hallon, citrus, och röda bär. Smaken har inslag av röda och vita vinbär, hallon, citrus och örter.

Miljöarbete

Kleine Zalze arbetar enligt IPW, Integrated Production of Wine, en sydafrikansk standard som garanterar hållbar vinodling och produktion. De har även upprättat en så kallad ”green trust” som innefattar olika miljöprogram på egendomarna för vinodling och även golfbanan DeZalze. Utöver detta stödjer de lokala välgörenhetsorganisationer som arbetar för samhällsförbättring.

Varunummer på Systembolaget 4676
Alkoholhalt 13,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Rosévin
Ursprung WO Western Cape, Sydafrika
Druvfördelning Chenin Blanc 97%, Cabernet Sauvignon 3%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur och fågel.
Sockerhalt <0,3 g/100ml
Kolli 12

WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Se fler produkter från WO Western Cape

Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte ville han ”bara” producera viner av högsta klass, han ville också göra sin gård Kleine Zalze till en mat- och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner inom ett stort spektrum. Från vardagsvinet Foot of Africa, till premiumvinerna Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Kleine Zalze gör viner för alla plånböcker, gemensamt för hela sortimentet är genomgående hög kvalitet och skicklighet i vinmakning.

Se fler produkter från Kleine Zalze