Las Pizarras Pinot Noir, 2016

Las Pizarras Pinot Noir fortsätter att briljera, årgång 2016 får som andra årgång i rad imponerande 99 poängfrån James Suckling. Detta är den tredje årgången från Errazuriz och satsningen Las Pizarras där Vinmakaren Francisco Baettig har tagit hjälp av en geolog och en konsult från Bourgogne för att hitta områden med det där lilla extra. 60 flaskor lanseras på Systembolaget 7 september.

799 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Doft av körsbär, jordgubbar och örtiga toner. Komplex och elegant smak av röd frukt, kryddor och mineral. Elegant och lång eftersmak.

Varunummer på Systembolaget 95473
Alkoholhalt 13%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Rött vin, medelfylligt
Ursprung Aconcagua, Chile
Druvfördelning pinot noir 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Kolli 6

Aconcagua, Chile

Området Aconcagua är även känt för berget med samma namn vars topp når 6962 möh. Intilliggande dalar med sin närhet till havet ger ett mycket svalt klimat där morgondimma och en jämn svag bris på eftermiddagarna håller nere temperaturerna under varmare perioder. Fossilrik och sedimentär berggrund med ett tunt lager lerjord dominerar.

Se fler produkter från Aconcagua

Viña Errázuriz

Errázuriz grundades redan 1870 då Don Maximiano Errázuriz insåg vilken idealisk plats Aconcaguadalen var för vinodling med sina svala och regniga vintrar, heta och torra somrar samt fuktiga vindar från Stilla havet. Med de finaste kloner från Frankrike, hårt arbete och tålamod anlade Don Maximiano en vingård i världsklass. Eduardo Chadwick, släkting till Don Maximiano och femte generationen Errazuriz, har moderniserat egendomen och producerar idag viner av högsta kvalitet med fokus på elegans och komplexitet.

Se fler produkter från Viña Errázuriz