Moncaro Adriatico Passerina, 2019

Bronsmedalj i Decanter World Wine Awards 2020!

Adriatico Passerina är ett ekologiskt, frisk och aromatiskt vin med förförande toner av solmogna citroner, lime, stenfrukt och mineral. Det här är perfekt till skaldjur och till fisk med klassiska smaker som citrus, örter och smör. Förutom bronsmedalj i tongivande Decanter World Wine Awards har Adriatico Passerina fått 90 poäng i Falstaff Trophy 2020.

69 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Fruktig och aromatisk doft och smak av solmogna citroner, lime, stenfrukt, färska örter och mineral. Den balanserade syran tillsammans med en elegant och tydlig mineralitet ger vinet dess härliga fräschör. Frisk, elegant och aptitretande finish.

Miljöarbete

Det italienska vinkooperativet Moncaro arbetar aktivt och medvetet med både den globala och lokala påverkan som vinframställning har. De har program för att öka miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet för sina odlare. I januari 2021 uppnådde Moncaro också hållbarhetscerifieringen Equalitas. Det är ett mycket långtgående program som ser till helheten i vinframställning. Certifieringen garanterar hållbart arbete i vingården, schyssta arbetsvillkor och att det färdiga vinet i flaskan är en hållbart framställd produkt.

Varunummer på Systembolaget 6702
Alkoholhalt 12,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung Abruzzerna, Italien
Druvfördelning passerina 100%
Ekologiskt Ja
Vegan Ja
Passar till Aperitif, eleganta fiskrätter, sallader eller pasta gärna med inslag av skaldjur.
Sockerhalt 0,3 g/100ml
Kolli 12

Abruzzerna, Italien

Abruzzerna (Abruzzo) är en vacker bergsregion, med Apenninerna i väst och Adriatiska havet i öst. Området erbjuder mikroklimat och jordmåner som är perfekta för vinodling. Regionen är Italiens femte största vinregion.

Se fler produkter från Abruzzerna

Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Se fler produkter från Moncaro