Moncaro Organic Rosé, 2020

Ett torrt, friskt, bärigt och örtigt ekologiskt rosévin från Moncaro.  Vinet är ljust, ljust rosa i sin färg. Doft och smak av sommarhallon, vita vinbär, citrus, nyklippta örter, lavendel och mineral. Vinet passar riktigt bra till sommarbuffén, paj, pizza, laxsallad eller vegetariska rätter. Den charmerande designen får du på köpet!

 

219 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Torrt, friskt och fruktigt rosévin med doft av smultron, rabarber, citrus, lavendel och örter. Smaker av sommarhallon, vita vinbär, citrus, nyklippta örter och mineral. Stor fräschör i finishen.

Miljöarbete

Det italienska vinkooperativet Moncaro arbetar aktivt och medvetet med både den globala och lokala påverkan som vinframställning har. De har program för att öka miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet för sina odlare. I januari 2021 uppnådde Moncaro också hållbarhetscerifieringen Equalitas. Det är ett mycket långtgående program som ser till helheten i vinframställning. Certifieringen garanterar hållbart arbete i vingården, schyssta arbetsvillkor och att det färdiga vinet i flaskan är en hållbart framställd produkt.

Varunummer på Systembolaget 2302
Alkoholhalt 12,5%
Storlek 3000 ml
Förslutning Tappkran
Produktkategori Rosévin
Ursprung Abruzzerna, Italien
Druvfördelning Montepulciano 100%
Ekologiskt Ja
Vegan Nej
Passar till Fisk, skaldjur, medelhavsmat och sällskap.
Sockerhalt <0,3 g/100ml
Kolli 4

Abruzzerna, Italien

Abruzzerna (Abruzzo) är en vacker bergsregion, med Apenninerna i väst och Adriatiska havet i öst. Området erbjuder mikroklimat och jordmåner som är perfekta för vinodling. Regionen är Italiens femte största vinregion.

Se fler produkter från Abruzzerna

Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Se fler produkter från Moncaro