Ett torrt, friskt, fruktigt och örtigt ekologiskt rosévin från Moncaro. Vinet är ljust, ljust rosa i sin färg. Doft och smak av rara smultron, lavendel, röda vinbär och färska örter. Vinet passar riktigt bra till sommarbuffén, paj, pizza, laxsallad eller vegetariska rätter. Nu med ny fin design!
Torrt, friskt och fruktigt rosévin med doft av smultron, lavendel, citrus och örter. Smaker av smultron, citrus och röda vinbär samsas med en fräsch ton av färska örter i finishen.
Moncaro har anammat ett kvalitetssystem som innefattar alla delar av vinproduktionen; research, utveckling, produktion och försäljning. Moncaro har den högsta nivån av erkännande i ekologisk anpassning och har blivit auktoriserade att producera ekologiskt vin.
Varunummer på Systembolaget | 2302 |
Alkoholhalt | 12,5% |
Storlek | 3000 ml |
Förslutning | Tappkran |
Produktkategori | Rosévin |
Ursprung | Abruzzerna, Italien |
Druvfördelning | Montepulciano 100% |
Ekologiskt | Ja |
Vegan | Nej |
Passar till | Fisk, skaldjur och medelhavsmat |
Sockerhalt | <0,3 g/100ml |
Kolli | 4 |
Abruzzerna (Abruzzo) är en vacker bergsregion, med Apenninerna i väst och Adriatiska havet i öst. Området erbjuder mikroklimat och jordmåner som är perfekta för vinodling. Regionen är Italiens femte största vinregion.
Se fler produkter från AbruzzernaMoncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.
Se fler produkter från Moncaro