Moncaro Organic Spumante

Ekologiska bubblor från populära Moncaro! Ett friskt och fruktigt bubbel gjort på 100% Verdicchio som skördas tidigt för att få ett vin med fin syra. Den fina moussen och vinets fruktiga stil gör att det passar utmärkt både som aperitif och till lättare rätter. Silvermedalj på Mundus Vini 2018. Prova till färska skaldjur eller småplock.

75 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Frisk och fruktig smak av vit persika, citrus, päron och fläder.

Miljöarbete

Moncaro har anammat ett kvalitetssystem som innefattar alla delar av vinproduktionen; research, utveckling, produktion och försäljning. Moncaro har den högsta nivån av erkännande i ekologisk anpassning och har blivit auktoriserade att producera ekologiskt vin.

Varunummer på Systembolaget 7141
Alkoholhalt 11,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Champagnekork
Produktkategori Mousserande vin
Ursprung Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien
Druvfördelning verdicchio 100%
Ekologiskt Ja
Vegan Nej
Passar till Aperitif, lättare sallader, skaldjur eller som sällskapsdryck.
Sockerhalt 1,3 g/100ml
Kolli 12

Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien

I norra Marche runt staden Jesi hittar man vitvinsappellationen Verdicchio dei Castelli di Jesi. Här odlas främst den mångsidiga druvan Verdicchio och många anser att de finaste vinerna i Marche kommer härifrån. Här produceras främst torra, friska, fruktiga viner men även halvsöta passitoviner och mousserande viner.

Se fler produkter från Verdicchio dei Castelli di Jesi

Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Se fler produkter från Moncaro