Moncaro Organic White, 2021

Storsäljare av en anledning! Moncaro Organic White är ett friskt och smakrikt vitt vin som passar till allt från den där stunden före maten när du vill dricka något friskt och gott, och sedan vidare till pastan, skaldjuren, kycklingrätten eller det vegetariska. Behöver det sägas att detta är det perfekta buffé- eller picnic-vinet? Vinet har smak av vit persika, päron, citrus och gula äpplen. Till listan över bra saker med det här vinet kan läggas att vinet kommer i transport- och klimatsmart 1,5-liters box. Lätt att bära hem, förvaras med lätthet i kylen och kanske det vikigaste transporteras med ett jämfört med glasflaska mycket mindre koldioxidavtryck. Vinet kommer från soliga Sicilien.

149 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Frisk och fruktig doft av melon, fläder, citrus och vita blommor. Frisk och fruktig smak av fläder, stenfrukt, melon och citrus.

Miljöarbete

Det italienska vinkooperativet Moncaro arbetar aktivt och medvetet med både den globala och lokala påverkan som vinframställning har. De har program för att öka miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet för sina odlare. I januari 2021 uppnådde Moncaro också hållbarhetscerifieringen Equalitas. Det är ett mycket långtgående program som ser till helheten i vinframställning. Certifieringen garanterar hållbart arbete i vingården, schyssta arbetsvillkor och att det färdiga vinet i flaskan är en hållbart framställd produkt.

Varunummer på Systembolaget 6648
Alkoholhalt 13%
Storlek 1500 ml
Förslutning Tappkran
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung Sicilien, Italien
Druvfördelning catarratto 35%, zibibbo 20%, grillo 20%, grecanico 25%
Ekologiskt Ja
Vegan Nej
Passar till Fisk, skaldjur, buffé
Sockerhalt 0,5 g/100ml
Kolli 6

Sicilien, Italien

Sicilien har större vinodlingsareal än Tyskland. Runt vulkanen Etna odlas många populära viner gjorda på den blå druvan nerello mascalese som ger strama och kryddiga viner samt vita friska viner av bland annat carricante, catarratto och grecanico dorato.

Se fler produkter från Sicilien

Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Se fler produkter från Moncaro