FYNDVIN! enligt Dina Viner Professional.
Friskt, fruktigt och ekologiskt vin från soliga Sicilien på 1,5-liters box. Perfekt till picknicken, buffén eller till rätter av fisk och skaldjur. Vinet blev BEST WINE IN BOX för på Concours International Wine in Box 2020! Produceras av Cantine Paolini under ledning av Giuliano d’Ignazi , chefsvinmakare på moderkooperativet Moncaro där producenten är fullvärdig medlem.
Frisk och fruktig doft av päron, fläder, citrus och viss blommighet. Frisk och fruktig smak av päron, fläder, persika och citrus.
Moncaro har anammat ett kvalitetssystem som innefattar alla delar av vinproduktionen; research, utveckling, produktion och försäljning. Moncaro har den högsta nivån av erkännande i ekologisk anpassning och har blivit auktoriserade att producera ekologiskt vin.
Varunummer på Systembolaget | 6648 |
Alkoholhalt | 13% |
Storlek | 1500 ml |
Förslutning | Tappkran |
Produktkategori | Vitt vin, torrt & smakrikt |
Ursprung | Sicilien, Italien |
Druvfördelning | catarratto 35%, zibibbo 20%, grillo 20%, grecanico 25% |
Ekologiskt | Ja |
Vegan | Nej |
Passar till | Fisk, skaldjur, buffé |
Sockerhalt | 0,5 g/100ml |
Kolli | 6 |
Sicilien har större vinodlingsareal än Tyskland. Runt vulkanen Etna odlas många populära viner gjorda på den blå druvan nerello mascalese som ger strama och kryddiga viner samt vita friska viner av bland annat carricante, catarratto och grecanico dorato.
Se fler produkter från SicilienMoncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.
Se fler produkter från Moncaro