Moncaro Trebbiano DOC, 750 ml, 2021

Moncaro Trebbiano är ett ekologiskt friskt vitt vin med härligt aptitretande toner av vit stenfrukt, gröna äpplen, örter och mineral. Den friska syran och den matvänliga texturen gör Moncaro Trebbiano till ett utmärkt vitt husvin. Du serverar det med fördel till fisk, fågel eller vegetariskt med klassiska smaker såsom ost, örtkryddor, vitlök och citrus och gärna med feta inslag såsom grädde eller crème fraîche.  Vinet finns praktiskt nog i både hel- och halvflaska i ett stort antal butiker runt om i landet. Finns det inte i din butik går det bra att beställa till valfri butik eller ombud med några dagars leveranstid. Druvan heter Trebbiano d’Abruzzo och vinets ursprung är Trebbiano d’Abruzzo DOC.

89 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

I doften finns vit persika, päron, färsk ört och stenig mineral. Smaken innehåller toner av stenfrukt, citrus, gröna äpplen och färska kryddörter. Vinet har en fin textur och en härlig, aptitretande syra.

Miljöarbete

Det italienska vinkooperativet Moncaro arbetar aktivt och medvetet med både den globala och lokala påverkan som vinframställning har. De har program för att öka miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet för sina odlare. I januari 2021 uppnådde Moncaro också hållbarhetscerifieringen Equalitas. Det är ett mycket långtgående program som ser till helheten i vinframställning. Certifieringen garanterar hållbart arbete i vingården, schyssta arbetsvillkor och att det färdiga vinet i flaskan är en hållbart framställd produkt.

Varunummer på Systembolaget 6580
Alkoholhalt 13%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Vitt vin, lätt & friskt
Ursprung Abruzzerna, Italien
Druvfördelning
Ekologiskt Ja
Vegan Nej
Passar till Vinets fylliga textur i kombination med friska citrustoner gör att vinet passar utmärkt till kokt eller stekt lax med milda tillbehör, gärna med feta inslag, rätter av vit fisk, skaldjur eller som en fräsch aperitif före maten. Servera vinet vid 8-10 grader.
Sockerhalt 0,4 g/100ml
Kolli 12

Abruzzerna, Italien

Abruzzerna (Abruzzo) är en vacker bergsregion, med Apenninerna i väst och Adriatiska havet i öst. Området erbjuder mikroklimat och jordmåner som är perfekta för vinodling. Regionen är Italiens femte största vinregion.

Se fler produkter från Abruzzerna

Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Se fler produkter från Moncaro