Moncaro Trebbiano DOC, 750 ml, 2019

FYNDVIN! enligt Dina Viner Professional. Nyhet i Systembolagets fasta sortiment från den 1 juni 2020, och finns både på hel- och halvflaska. Moncaro Trebbiano är ett ekologiskt friskt vitt vin med härliga toner av vit persika, citrus och stenig mineral samt en fyllig, matvänlig textur. Vinets kvalitetsbeteckning och ursprung är Trebbiano d’Abruzzo DOC. Druvan som vinet är gjort av har samma namn Trebbiano d’Abruzzo.

79 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Vinets doft består av vit persika, päron, lime och stenig mineral. En hint av turkisk peppar kan också anas. Smaken domineras av mogen citrusfrukt, gröna äpplen och färska kryddörter. Vinet har en fyllig munkänsla och en väl integrerad och fin syra.Vinets fylliga textur i kombination med de fina citrustoner gör att vinet passar utmärkt till pocherad eller stekt lax med milda tillbehör, rätter av vit fisk, skaldjur eller som en fräsch aperitif. Servera vinet vid 8-10 grader.

Miljöarbete

Det italienska vinkooperativet Moncaro arbetar aktivt och medvetet med både den globala och lokala påverkan som vinframställning har. De har program för att öka miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet för sina odlare. I januari 2021 uppnådde Moncaro också hållbarhetscerifieringen Equalitas. Det är ett mycket långtgående program som ser till helheten i vinframställning. Certifieringen garanterar hållbart arbete i vingården, schyssta arbetsvillkor och att det färdiga vinet i flaskan är en hållbart framställd produkt.

Varunummer på Systembolaget 6580
Alkoholhalt 13%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Vitt vin, lätt & friskt
Ursprung Abruzzerna, Italien
Druvfördelning
Ekologiskt Ja
Vegan Nej
Passar till Fisk, skaldjur, aperitif
Sockerhalt 0,5 g/100ml
Kolli 12

Abruzzerna, Italien

Abruzzerna (Abruzzo) är en vacker bergsregion, med Apenninerna i väst och Adriatiska havet i öst. Området erbjuder mikroklimat och jordmåner som är perfekta för vinodling. Regionen är Italiens femte största vinregion.

Se fler produkter från Abruzzerna

Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Se fler produkter från Moncaro