Moncaro Verde Ca’Ruptae Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore, 2018

Frisk och aromatisk Verdicchio Classico Superiore från Moncaro där druvorna tas från utvalda vingårdar i området Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico. Vinet har fått vila på jästfällningen i 4 månader vilket ger mer komplexitet och smak. Ett utmärkt matvin som gör sig fint till allt från pasta och skaldjur till rätter av ljust kött och fågel.

119 kr

Smakbeskrivning

Aromatisk doft av citrus, persika och örter. Frisk och balanserad smak av citrus och äpplen.

Miljöarbete

Det italienska vinkooperativet Moncaro arbetar aktivt och medvetet med både den globala och lokala påverkan som vinframställning har. De har program för att öka miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet för sina odlare. I januari 2021 uppnådde Moncaro också hållbarhetscerifieringen Equalitas. Det är ett mycket långtgående program som ser till helheten i vinframställning. Certifieringen garanterar hållbart arbete i vingården, schyssta arbetsvillkor och att det färdiga vinet i flaskan är en hållbart framställd produkt.

Varunummer på Systembolaget 79783
Alkoholhalt 13,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien
Druvfördelning verdicchio 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Ja
Passar till Fisk och skaldjur, vegetariskt och fågel
Sockerhalt 0,38 g/100ml
Kolli 6

Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien

I norra Marche runt staden Jesi hittar man vitvinsappellationen Verdicchio dei Castelli di Jesi. Här odlas främst den mångsidiga druvan Verdicchio och många anser att de finaste vinerna i Marche kommer härifrån. Här produceras främst torra, friska, fruktiga viner men även halvsöta passitoviner och mousserande viner.

Se fler produkter från Verdicchio dei Castelli di Jesi

Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Se fler produkter från Moncaro