Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Organic, 2019

Klassiker i frisk och fruktig stil till bra pris. Nu med ny design! Druvan Verdicchio ger här solmogna och friska smaker av päron, melon, lime och mandelblom. Vinet vann BRONS i Vinordic Wine Challenge 2019!

79 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Fruktig doft av päron, honungsmelon, vit persika och mandelblom. Frisk och fruktig smak av lime, päron, citrusskal och örter.

Miljöarbete

Moncaro har anammat ett kvalitetssystem som innefattar alla delar av vinproduktionen; research, utveckling, produktion och försäljning. Moncaro har den högsta nivån av erkännande i ekologisk anpassning och har blivit auktoriserade att producera ekologiskt vin.

Varunummer på Systembolaget 2433
Alkoholhalt 12,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Vitt vin, lätt & friskt
Ursprung Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien
Druvfördelning Verdicchio 100%
Ekologiskt Ja
Vegan Ja
Passar till Fisk och skaldjur, sparris, buffé
Sockerhalt 0,5 g/100ml
Kolli 12

Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien

I norra Marche runt staden Jesi hittar man vitvinsappellationen Verdicchio dei Castelli di Jesi. Här odlas främst den mångsidiga druvan Verdicchio och många anser att de finaste vinerna i Marche kommer härifrån. Här produceras främst torra, friska, fruktiga viner men även halvsöta passitoviner och mousserande viner.

Se fler produkter från Verdicchio dei Castelli di Jesi

Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Se fler produkter från Moncaro