Moncaro Vigneti del Parco Conero Riserva, 2010

Fylligt och fruktigt gjort på 100 % Montepulcianodruvor. Vinet är lagrat på små franska ekfat i 18 månader för att sedan få mogna i flaskan under minst ett år.

199 kr

Smakbeskrivning

Fruktig och intensiv doft av körsbär, viol och toner av ekfat. Fyllig och strukturerad smak av mörk frukt, kryddor och ek.

Miljöarbete

Moncaro har anammat ett kvalitetssystem som innefattar alla delar av vinproduktionen; research, utveckling, produktion och försäljning. Moncaro har den högsta nivån av erkännande i ekologisk anpassning och har blivit auktoriserade att producera ekologiskt vin.

Varunummer på Systembolaget 72941
Alkoholhalt 13,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung Rosso Conero, Marche, Italien
Druvfördelning montepulciano 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Ja
Passar till Rätter av mörkt kött och smakrika ostar
Kolli 6

Rosso Conero, Marche, Italien

Se fler produkter från Rosso Conero

Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien.

Se fler produkter från Moncaro