Petit Chablis Domaine de l’Enclos, 2017

Petit Chablis, ”lilla Chablis”, är den lägsta klassifikationen i regionen Chablis. Men även här har de flesta viner en hög lägstanivå vad gäller kvalitet. Domaine de l’Enclos Petit Chablis är krispigt frisk och fruktig och håller precis som resten av vinhusets viner en mycket hög nivå.

179 kr

Smakbeskrivning

Frisk och fruktig doft av äpple, citrus och mineral. Frisk och fruktig smak av äpple, citrus och mineral.

Varunummer på Systembolaget 73561
Alkoholhalt 13%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung Chablis, Frankrike
Druvfördelning chardonnay 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Aperitif, fisk och skaldjur
Kolli 12

Chablis, Frankrike

Chablis ligger i floden Sereins dalgång och är indelad i fyra så kallade appellationsnivåer: Chablis Grand Cru, Chablis Premier Cru, Chablis och Petit Chablis. Läge och jordmån bestämmer vilken nivå som gäller för den enskilda vingården. Liksom de andra appellationerna i Chablis är den enda tillåtna druvan chardonnay som lokalt kallas beaunois.

Se fler produkter från Chablis

Domaine de l'Enclos

Domaine de l’Enclos är bröderna Romain och Damien Bouchards nya satsning i Chablis, men de har djupa rötter i området. Familjen Bouchard har haft egendomen Domaine Pascal Bouchard i sin ägo sedan 1979 då föräldrarna köpte dem från den André och Gabrielle Tremblay, brödernas morföräldrar. 2016 tog bröderna över 29 hektar vingårdar spridda över de fyra appellationerna i Chablis. Sedan 2018 är samtliga vingårdar ekologiskt certifierade. Gården som inhyser vineriet ligger i hjärtat av Chablis och var tidigare hem för munkarna i Pontigny-klostret. Med en stor respekt för naturen vill Romain och Damien under Domaine de l’Enclos producera viner med enkla, respektfulla och orubbliga metoder, i både vingården och i källaren. 2016 var den första årgången som släpptes till försäljning.

Se fler produkter från Domaine de l'Enclos