Raymond Reserve Selection Napa Valley Cabernet Sauvignon, 2015

Kraftfull men elegant Napa Cab med druvor från vingårdar i Rutherford och St. Helena. Reserve Selection har varit hörnstenen i Raymonds vinportfolio sedan första årgången 1974 och speglar familjens mantra ”deep roots, powerful wines”.

389 kr

Smakbeskrivning

Generös doft av mörka bär, plommon kryddor, vanilj och fat. Fyllig, balanserad och elegant smak av mörka bär, tobak och choklad. Lång och sammetslen eftersmak.

Miljöarbete

Raymond har idag över 120 hektar vingårdar och sedan 2010 påbörjades arbetet mot att konvertera utvalda vingårdar till biodynamisk och ekologisk odling. Idag är ungefär 35 hektar certifierade. Övriga vingårdar odlas med hållbarhet i fokus och man försöker efterleva Jean-Charles Boissets vision att lämna efter sig frisk och stark jord till nästa generation.

Varunummer på Systembolaget 73318
Alkoholhalt 14,5%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung Napa Valley, Kalifornien, USA
Druvfördelning cabernet sauvignon 89%, merlot 8%, cabernet franc 3%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Smakrika kötträtter, gärna vilt, och ost
Kolli 12

Napa Valley, Kalifornien, USA

Napa Valley är juvelen i det Kaliforniska vinarvet. Det var här allt började och här finns många av de mest exklusiva vinerna i regionen. Här är det främst storslagna rödviner på Cabernet Sauvignon som gäller. Napa är relativt varmt men nattliga svala vindar håller druvorna i skicka under mognadsperioden. Det bästa vinerna härifrån mäter sig med de allra främsta i resten av vinvärlden. Vinindustrin har bidragit med mycket turism och en effekt av detta är en hel rad restauranger i toppklass.

Se fler produkter från Napa Valley

Raymond Vineyards

1933 kom Roy Raymond Sr till Napa och gifte sig med Martha Jane Beringer vars familj ägde Beringer Winery. 1970 startade han med sina söner Walter och Roy Jr Raymond Vineyards, de blev snabbt erkända för sina balanserade, eleganta och kraftfulla viner. Vineriet såldes 1989 till ett japanskt bryggeri och 2009 köpte familjen Boisset det med målet att återfå ryktet som en av Napas främsta producenter.

Se fler produkter från Raymond Vineyards