Reflection Ridge Cabernet Sauvignon, 2019

Reflection Ridge Cabernet Sauvignon är ett vin för dig som gillar stilen som gjort amerikanska viner uppmärksammade och eftertraktade.

Fylligt, smakrikt och lättmatchat, här finns toner av svarta vinbär, hallon och plommon, mörk choklad, örter och mint, allt sammanvävt av rostade fattoner som gör vinet perfekt till det mesta i matväg. 90 % cabernet sauvignon har fått sällskap av 10% merlot och vinet har lagrats på fransk och amerikansk ek under 10 månader. Reflection Ridge produceras av familjen Scheid som också gör flera andra uppskattade viner. Att utveckla och använda hållbara metoder i vinodling och vinmakning har hög prioritet för familjen. Vinet lanseras den 1 december i Systembolagets fasta sortiment och finns i en stor del av landets butiker.

109 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Fruktig doft fylld av plommon, svart vinbär, hallon och björnbär, vanilj, örter och choklad. Smaken bjuder riklig frukt i form av plommon, björnbär och solvarma hallon samt örter, vanilj mörk choklad och rostat kaffe. Tanninerna är mjuka och behagligt silkiga.

Varunummer på Systembolaget 2381
Alkoholhalt 14
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung Monterey, Kalifornien, USA
Druvfördelning cabernet sauvignon 90%, merlot 10%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Lagade grönsaksrätter, plockmat, pasta, kött, fläsk, vilt och som sällskapsvin.
Sockerhalt 0,45 g/100ml
Kolli 12

Monterey, Kalifornien, USA

Se fler produkter från Monterey

Reflection Ridge Wines

Bakom Reflection Ridge Wines står Scheid Family Wines som grundades 1972. Familjen äger 12 olika vingårdar i Salinas Valley, Monterey County. Vingårdarna sträcker sig från Monterey Bay i nordväst och längs en 110 km lång sträcka i sydöstlig riktning. En mängd olika mikroklimat ger dem möjlighet att med stor framgång odla både de druvor som kräver svalt klimat till de allra mest värmeälskande.

Se fler produkter från Reflection Ridge Wines