Sancerre La Comtesse, 2016

Frisk och elegant Sancerre från de branta sluttningarna i närheten av byn Chavignol. Fynd! – Dina Viner Professional nr 298.

249 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Frisk och aromatisk doft av citrus, aprikos och viss blommighet. Frisk och koncentrerad smak med inslag av passionsfrukt, citrus, mineral och krusbär.

Miljöarbete

Samtliga av Laportes vingårdar i Sancerre är ekologiskt certifierade sedan 2013. De producerar viner med väldigt traditionella metoder och med stor respekt för naturen.

Varunummer på Systembolaget 96128
Alkoholhalt 13%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung Sancerre, Loire, Frankrike
Druvfördelning sauvignon blanc 100%
Ekologiskt Ja
Vegan Nej
Passar till Fisk, skaldjur eller getost
Kolli 6

Sancerre, Loire, Frankrike

Sancerre är nästan uteslutande känt för sina friska och eleganta vita viner gjorda på Sauvignon Blanc. Beläget längst in i Loiredalen, centralt mitt i Frankrike, har Sancerre ett typiskt inlandsklimat med kalla vintrar och varma somrar. Sancerre tilldelades AOC-status redan 1936. Området präglas av sin jordmån, nämligen den ”kalkplatta” som även återfinns i Chablis och Champagne.

Se fler produkter från Sancerre

Domaine Laporte

Domaine Laporte är en klassisk producent i Sancerre, med en historia som letar sig tillbaka till 1850. Den tidigare ägaren René Laporte var under hela 15 år ordförande i apellationen Sancerre, och René var mycket respekterad för sitt hängivna engagemang. Idag är Laporte en av de mest intressanta spelarna i Sancerre, och från och med årgången 2013 är alla deras viner förutom ett från Sancerre ekologiskt certifierade. Laports signum och stolthet är vingården Le Rochoy. Med hela 15 ha sammanhållen vingård i bästa läge och på en unik jordmån av flinta skapas ett vin som nått långväga rykte. Laporte äger även en vingård i Marlborough på Nya Zeeland där de självfallet odlar (precis som i Sancerre) Pinot Noir och Sauvignon Blanc.

Se fler produkter från Domaine Laporte