Selvarossa, 2020

Selvarossa från appellationen Salice Salentino DOC är Cantine Due Palmes i Sverige bäst säljande vin. Vingården gör en mängd fylliga och smakrika viner främst gjorda på druvorna och regionens stoltheter malvasia och negroamaro. Selvarossa är det vin som främst tagit svenskarnas hjärtan och smaklökar med storm.

De kraftfulla, koncentrerade röda vinerna som också har en härlig fräschör får man fram tack vare det varma klimatet och sättet man odlar och binder upp vinrankorna, alberello. Selvarossa är ett vin att dricka till smakrik mat som kräver ett likaså smakrikt vin. Selvarossa bjuder på mustiga toner av  mörka bär, plommon, körsbär, örter, lakrits, lagerblad och kryddpeppar. Vinet gör sig utmärkt tillsammans med grillat kött, kryddade grytor, mustiga grönsaksrätter med till exempel paprika, aubergine, lök och örter, men funkar också riktigt bra till en enkel, rustik pastarätt.

89 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Plommon, mogna körsbär, blåbär, örter, lagerblad och inslag av fat. Tydliga men integrerade tanniner.

Varunummer på Systembolaget 32228
Alkoholhalt 14%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung Apulien, Italien
Druvfördelning negroamaro 90%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Kött, lamm, vilt
Sockerhalt 1,1 g/100ml
Kolli 12

Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Negroamaro och Nero di Troia.

Se fler produkter från Apulien

Cantine Due Palme

Cantine Due Palme är ett vinkooperativ som grundades 1989 i Salento, Apulien. När man startade hade man bara 15 medlemmar men idag är fler än 1000 vinodlare anslutna och kooperativet förfogar över ca 2 500 hektar vingårdar. Vin produceras i fem olika vinerier och de huvudsakliga druvorna som odlas är Negroamaro, Malvasia Nera och Primitivo. Druvorna ger kraftfulla och smakrika viner. Samtliga viner buteljeras i de egna vinerierna vilket ökar spårbarheten.

Se fler produkter från Cantine Due Palme