Selvarossa, 2017

Nyhet · Selvarossa från appellationen Salice Salentino DOC är Cantine Due Palmes främsta vin. Regionen och druvorna som odlas här ger kraftfulla, röda viner som tack vare sättet att odla druvorna (alberello) får man i det varma klimatet fram koncentrerade viner med bevarad fräschör. Selvarossa är ett vin att dricka till kraftfull mat som kräver ett vin med smak. Generösa toner av mörka bär, plommon, körsbär, örter, lakrits, lagerblad och kryddnejlikor gör sig utmärkt tillsammans med grillat kött, kryddade grytor, mustiga grönsaksrätter med till exempel paprika, aubergine, lök och örter.

79 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Mogna plommon, mörka bär, körsbär, anis, lagerblad och kryddnejlika. Tydliga men integrerade tanniner.

Varunummer på Systembolaget 32228
Alkoholhalt 14%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung Apulien, Italien
Druvfördelning negroamaro 90%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Kött, lamm, vilt
Sockerhalt 1,1 g/100ml
Kolli 12

Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Negroamaro och Nero di Troia.

Se fler produkter från Apulien

Cantine Due Palme

Cantine Due Palme är ett vinkooperativ som grundades 1989 i Salento, Apulien. När man startade hade man bara 15 medlemmar men idag är fler än 1000 vinodlare anslutna och kooperativet förfogar över ca 2 500 hektar vingårdar. Vin produceras i fem olika vinerier och de huvudsakliga druvorna som odlas är Negroamaro, Malvasia Nera och Primitivo. Druvorna ger kraftfulla och smakrika viner. Samtliga viner buteljeras i de egna vinerierna vilket ökar spårbarheten.

Se fler produkter från Cantine Due Palme