Tuscarello Super Tuscan, 3 l, 2020

Låt oss presentera vårens NYHET från Toscana Tuscarello Super Tuscan. Den både mytomspunna och topprankade vinregionen är känd för sina eleganta, fylliga och smakrika röda viner. Tuscarello Super Tuscan är inget undantag, vinet är fylligt med toner av mogna körsbär, skogshallon, salvia och mörk choklad. Mjuka tanniner ger en behaglig munkänsla och gör att vinet passar till det mesta i matväg. Ett mångsidigt vin som är gott att njuta medan du lagar mat, och när maten står på bordet är det en god matchning vare sig du lagat vegetariskt eller kött, fågel eller fisk. Smakerna i vinet gifter sig utmärkt till tomat- eller gräddbaserade såser, pasta med parmesan, kyckling med örter, grillade grönsaker eller en god bit stekt kött. Kort sagt, till väldigt mycket gott!

 

279 kr

Smakbeskrivning

Körsbär, plommon och skogshallon, salvia, rosmarin och mörk choklad. Tanninerna är mjuka och ger vinet en behaglig munkänsla och matvänlig struktur.

Varunummer på Systembolaget 55006
Alkoholhalt 14%
Storlek 3000 ml
Förslutning Tappkran
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung Toscana, Italien
Druvfördelning sangiovese, cabernet sauvignon, merlot, colorino
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Tomat- eller gräddbaserade såser, pasta med parmesan, grillade grönsaker, kyckling med örter, stekt kött.
Sockerhalt 0,7 g/100ml
Kolli 4

Toscana, Italien

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.

Se fler produkter från Toscana